Fisk hamburgare

En 100 -200 grams hamburgare med panerad fisk och lite hetta. Toppad med majonäs, syrad gurka, krispig silverlök, sallad och härlig ost från Väddögårdsmejeri.

Inspirerande land:

Sverige

Bröd

Brioche

Puck

Valfri fisk, torsk rekommenderas

Puckens vikt:

100-200 gr

Tillagningssätt:

Stekt i olja

Ost:

Burgarcheddar från Väddögårdsmejeri

Toppings

  • Majonäs
  • Silverlök
  • Snabb syrad gurka
  • Sallad
  • Sriracha

Hur man gör

Förbered

Fisken:
Välj valfri fisk, tänk på att använda en som har en vettig form för att lägga mellan två bröd.
Börja med att vända den i mjöl, doppa den sedan i ett vispat ägg och avsluta med att vända den i pankoströbröd.
Majonäs:
Vispa ihop ägg, senap, salt och peppar tills du får en fluffig smet, börja sedan droppa i oljan. Ju mer du fått i av oljan desto mer kan du hälla på.
Avsluta med att smaka av med rödvinsvinäger.
Silverlöken:
Skär den i tunna skivor 2-3 mm och separera ringarna. Lägg dom i iskallt vatten. Låt ligga 20-30 minuter.
Syrad gurka:
Blanda en 1-2-3 lag enligt anvisning på ättiksflaskan. Kyl lagen i frysen så den är riktigt kall.
Skiva gurkan i 1-2 mm skivor. Lägg i lagen och låt dra 20-30 minuter.

Tillagning:

Stek snittsidan på brödet i smör på låg temperatur så du får en gyllenbrun färg och tjock krispig stekyta. Låt vila på galler med stekta sidan nedåt.

Stek fisken i ganska mycket rapsolja på båda sidor tills den är färdig, lägg på osten på slutet så den får smälta lite.

Montering:

Plocka ur löken ur vattnet så den får torka lite.
Lägg gurkan på lite hushållspapper så den inte är för blöt.

Bred på ett lager majonäs på båda bröden, lägg sallad, silverlök och lite sriracha på det undre brödet.
Lägg på fisken med osten och toppa med gurkan och det övre brödet.
Ät och njut !

Ingredienser

  • Briochebröd
  • 100-200 gr fisk (torsk rekommenderas)
  • 1 st silverlök
  • Gurka
  • 1 dl 1-2-3 lag
  • Burgarcheddar från Väddögårdsmejeri
  • Sriracha
  • Sallad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Micke
@matochvinbymicke

Dessa produkter användes till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *