Fisk hamburgare
En 100 -200 grams hamburgare med panerad fisk och lite hetta. Toppad med majonäs, syrad gurka, krispig silverlök, sallad och härlig ost från Väddögårdsmejeri.
Inspirerande land:
Sverige

Bröd
Brioche
Puck
Valfri fisk, torsk rekommenderas
Puckens vikt:
100-200 gr
Tillagningssätt:
Stekt i olja
Ost:
Burgarcheddar från Väddögårdsmejeri
Toppings
- Majonäs
- Silverlök
- Snabb syrad gurka
- Sallad
- Sriracha
Hur man gör
Förbered
Tillagning:
Stek snittsidan på brödet i smör på låg temperatur så du får en gyllenbrun färg och tjock krispig stekyta. Låt vila på galler med stekta sidan nedåt.
Montering:
Plocka ur löken ur vattnet så den får torka lite.
Lägg gurkan på lite hushållspapper så den inte är för blöt.
Ingredienser
- Briochebröd
- 100-200 gr fisk (torsk rekommenderas)
- 1 st silverlök
- Gurka
- 1 dl 1-2-3 lag
- Burgarcheddar från Väddögårdsmejeri
- Sriracha
- Sallad
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl pankoströbröd
- 2 dl rapsolja
- 1 äggula
- 1 msk senap
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
- 1 tsk rödvinsvinäger
Inspiratör
