Crispy Vego-Chicken Burger

Crispy Vego-Chicken Burger

Krispigt friterade quornfiléer med enkla tillbehör och en god dressing som grädde på moset!

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: Vegetariskt Qurnfilé
Puckens vikt: 2 x 60 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: -

Toppings:

  • Sallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Hamburgerdressing
  • Majonnäs
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 120 gr Qournfile
  • 2 skivor cheddarost
  • Paprikapulver
  • Hamburgerdressing
  • Sallad
  • Gurka
  • Tomat
  • Majonäs
  • Vetemjöl
  • Grillkrydda
  • Cayennpeppar
  • Pankoströbröd

Hur man gör

Gör så här:
Dela en quornfilé i 2 smalare filéer.

Blanda vetemjöl med grillkrydda, salt, cayennepeppar och häll ner lite vatten åt gången, rör runt till en tjock smet.

Täck varje filé i smeten och doppa sedan i pankoströbröd. Fritera ca 1-2 minuter per sida.

Montering:
Bröd, majonnäs, sallad, gurka, tomat, friterad quornfilé, majonnäs, sallad, gurka, tomat, friterad quornfilé, hamburgerdressing på locket av brödet.

Inspiratör

Helin
Matpalatset

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke