Blue cheese by Jaeni

Blue cheese by Jaeni

Gräddig ädelost

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: 65% högrev 25% bringa 10% talgfett
Puckens vikt: 160 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Jalapeñosmajonnäs
  • Picklade rödlök
  • Skivad gräddig ädelost
  • Karamelliserad valnötter
  • Ruccola
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 105 gr högrev
  • 40 gr bringa
  • 15 gr talgfett
  • 2 skivor burgarcheddar
  • 4p 1/2 dl valnötter
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk olja
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl jalapeños i lag
  • 2 dl hellmans majonnäs (eller din favorit majonnäs)

Hur man gör

Gör så här:
Karamelliserad valnötter

4p 1/2 dl valnötter
1 msk strösocker
1 tsk olja
Värm oljan i en stekpanna och rosta valnötterna i ett par minuter, tills de är gyllenbruna. Strö över socker, och blanda om. Stek ett par minuter tills sockret har karamelliserats. Häll upp nötterna på en skärbräda, hacka de grovt. Låt svalna helt.

Picklade rödlök
1 rödlök
0,5 dl äppelcidervinäger
1 dl socker
1,5 dl vatten
Skala och skiva rödlöken. Koka upp lag och låt löken koka med 2 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.

Jalapeñosmajonnäs

1 dl jalapeños i lag
2 dl hellmans majonnäs (eller din favorit majonnäs)
Mixa jalapeños (utan lag), blanda med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Skiva ädelosten tunna. 2-4 skivor per burgare Börja med att rosta brödet, låt vila på galler. Lägg köttpuckarna/bollarna på en stekyta, använd ett smash järn för att platta till puckarna/bollarna så dom blir ca 7-8 mm tjock, håll kvar i ca 10 sekunder. Salta och peppra. När det börjar bubbla i köttet är det dags att vända. Lägg på 2 ostskivor på varje kött.

Montering:

Bred på ett lager av jalapeñosmajonnäs på det undre brödet. Lägg på ruccola och picklade rödlöken. Lägg på köttet och toppa med skivade gräddig ädelost och karamelliserade valnötter. Placera det övre brödet.

Ät och njut!

Inspiratör

Jaeniskitchen
Jaeniskitchen

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke