Grillad seabream med mango & chili salsa

Grillad seabream med mango & chili salsa by Helles Mat

Vad är godare en helgrillad fisk, i detta recept används seabream som också på svenska kallas Havsruda. Servera med en härlig salsa för spänannde smakkombinationer.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • 4 st Seabream
  • Marinad:
  • 1st pressad vitlök
  • Riven ingefära ca 2 cm
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • 1st pressad lime
  • 1/2 hackad chili
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 1/2 dl Olivolja
  • Salsa:
  • 1 tärnad mango
  • 1/2 hackad chili
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 hackade salladslökar
  • 2 tärnade tomater
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt, peppar och olivolja

Hur man gör

Fisken & Marinaden
Ta ut inälvorna, skölj dom och gnid in flingsalt inuti
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och pensla fisken utanpå och lägg i av marinaden inuti
Skär gärna ett snitt uppe vid ryggfenan på bägge sidor och lägg i marinad även där
Avsluta med att lägga i några limeskivor och lite extra koriander i fisken
Sista steget är att grilla fisken , men gör salsan innan så den hinner stå och dra lite
Salsan
Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt, peppar och olivolja
Grillningen
Grilla fisken tills du ser att den börjar få snygg färg och skinnet börjar släppa Har du inte gjort åt all marinad så pensla gärna lite extra under grillningen

Inspiratör - helles_mat