Wagyu bacon och ostburgare
Lyxig wagyu burgare med bacon, ost och en black garlic dressing serverad med friterad skivad potatis.
Inspirerande land:
Sverige

Bröd
Potatoebun
Puck
100% Wagyu
Puckens vikt:
2 x 90 gram
Tillagningssätt:
Smashing
Ost:
Cheddar – Väddö Gårdsmejeri
Toppings
- Bacon
- Cheddar
- Black garlic dressing
Hur man gör
Forma högrevsfärsen till två runda bollar och smasha dem på stekhäll eller gjutjärnspanna. Vänd köttpuckarna och lägg på en ostskiva på vardera bit – använd en smältkupa eller lock för bättre smälteffekt.
Grilla bacon och brödet.
Black garlic dressingen består av 1 dl majonnäs, 4 black garlic klyftor, salt och 1 msk pressad citron.
Bygg burgaren från botten:
Bröd
Black garlic dressing
Kött/Ost x 2
Grillad bacon
Black garlic dressing
_
Inspiratör
