Viltburgare

Viltburgare med sidfläsk och kantareller

En otrolig burgare gjord med Sveriges godsaker. Emellan brioche bröden så befinner sig en vildsvinspuck(mixat med sidfläsk, salt och peppar), kantareller, 1 skiva cheddarost, tryffelmajjo och 2 otroliga bitar sidfläsk.

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 2 x 150 gr
Tillagningssätt: Stekning
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Tryffel aioli
  • Sidfläsk
  • Kantareller
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Brioche bröd
  • 150 gr vildsvinsfärs
  • Tryffelmajonäs
  • Cheddarost
  • Sidfläsk
  • Kantareller
  • Smör

Hur man gör

Gör så här:
1.Förbered vildsvinspuckarna genom att blanda i sidfläsk, salt och peppar. Forma sedan dessa till bollar(150g) styck.

2.Starta uppvärmningen av 2 gjutjärnspannor(1 till burgarna och 1 till kantarellerna), värm upp pannorna långsamt för jämn värme.

3. Förbered brödet genom rostning(i brödrost). Lägg sedan brödet på en tallrik och smeta på ordentligt med tryffelmajjo i botten delen.

4. Forma hamburgarna till puckar(helst med hamburgarpress).

5. Börja steka hamburgarna(5 minuter per sida då det är fläsk och ska vara genomstekt). Samtidigt som burgarna steks så steker man ur vätskan ur kantarellerna. När kantarellerna är tömda på vätska så tillsätter man rikligt med smör och steker i några minuter till.

6. Ta bort hamburgarna från pannan och släng i sidfläsket i samma panna, låt de stekas på båda sidorna i fettet från hamburgarna.

7. Lägg upp hamburgaren på brödet, släng på sidfläsket, ös över kantareller(det ska helst hamna en del vid sidan av också), lägg på övre delen av brödet.

8. Njut, helst med en riktigt kall öl.

Inspiratör - Jaktochfiske

Inlagd av - matochvinbymicke