Tonys pizza

Historian bakom Tony´s pizza

VI HAR BAKAT PIZZA SEDAN 1976

Allt startade på Pizzeria Fazana i Nyköping den 5:e september 1976. Danne Gerasovski, grundare av pizzerian är än idag på plats bland degarna.

Att pizza går i våra ådror kanske inte är så konstigt nu över 40 år i pizzabranschen.

Under 2011 deltog sonen Tony Gerasovski i Svenska mästerskapet för pizzabakning. Med en första-plats titulerades Tony Sveriges bästa pizzabagare under 2011 och där börjar resan för Tony’s pizza.

 

Tony fick en ide på en söndag, att baka en premium pizza som skulle säljas i frysdisken till ICA handlare lokalt i området. Sagt och gjort började projektet under 2013 och slutfördes i Februari 2014. Nu hade Tony’s pizza hamnat i lokala frysdisken och fick en riktigt bra respons från kunderna. Det blev sena nätter med bakande på Fazana och efterfrågan ökade hela tiden vilket gjorde att en större lokal krävdes för att hinna med alla beställningar.

 

Under slutet av 2015 etablerades en ny produktionslokal i Nyköping 10 minuter från Fazana, nu har Tony både plats och resurser att förverkliga sina drömmar.