Tonfisktartar

Tonfisktartar by helles_mat

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 2 personer:
  • 200 g tonfisk
  • 1 potatis
  • 1 msk kapris
  • 1 avocado
  • 1 msk ponsusoja
  • creme fraiche
  • srirachasås

Hur man gör

Tonfisk
Skär tonfisken i små bitar (ca 1/2 cm stora)
Häll citron Ponzusoja över och blanda runt
Ställ i kyl ca 20 min
Sen låt den rinna av i en sil för att få bort överflödig vätska
Potatis
Skala och riv potatisen
Fritera den i nån minut tills den fått fin färg
Låt den rinna av på hushållspapper
Kapris
Lägg kapris i en sil så den får rinna av och torka den sen med hushållspapper
Fritera tills den ”blommar” ut och låt den sen rinna av på papper
Sås
Blanda creme fraiche och srirachasås
Montering
Skär avokadon i små bitar precis före serveringen
Lägg mousseringen på tallriken och lägg i avokado i botten och fyll på med tonfisk
Tryck till det lite så det packas ordentligt och använd pushern samtidigt som du drar upp ringen
Garnera med potatis, kapris och såsen

Inspiratör


Inlagd av

Inlagd av

Helle