
Helles_mat
Matinspiratör
Inspiratör | Helen Halfvarsson
Lev ditt liv som om varje dag vore den sista, njut av varje ögonblick och var lycklig ? ? Borås

45

2

3/5
Tonfisktartar

Dessa produkter användes till detta recept
kr189.00
kr99.00
Gör så här:
Tonfisk
- Skär tonfisken i små bitar (ca 1/2 cm stora)
- Häll citron Ponzusoja över och blanda runt
- Ställ i kyl ca 20 min
- Sen låt den rinna av i en sil för att få bort överflödig vätska
Potatis
- Skala och riv potatisen
- Fritera den i nån minut tills den fått fin färg
- Låt den rinna av på hushållspapper
Kapris
- Lägg kapris i en sil så den får rinna av och torka den sen med hushållspapper
- Fritera tills den “blommar” ut och låt den sen rinna av på papper
Sås
- Blanda creme fraiche och srirachasås
Montering
- Skär avokadon i små bitar precis före serveringen
- Lägg mousseringen på tallriken och lägg i avokado i botten och fyll på med tonfisk
- Tryck till det lite så det packas ordentligt och använd pushern samtidigt som du drar upp ringen
- Garnera med potatis, kapris och såsen
Ingredienser för 2 personer:
200 g tonfisk
1 potatis
1 msk kapris
1 avocado
1 msk ponsusoja
creme fraiche
srirachasås
Steg för steg:


