Helles_mat
Matinspiratör

Inspiratör | Helen Halfvarsson

Lev ditt liv som om varje dag vore den sista, njut av varje ögonblick och var lycklig ? ? Borås

45

2

3/5

Tonfisktartar

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Tonfisk

  • Skär tonfisken i små bitar (ca 1/2 cm stora)
  • Häll citron Ponzusoja över och blanda runt
  • Ställ i kyl ca 20 min
  • Sen låt den rinna av i en sil för att få bort överflödig vätska

Potatis

  • Skala och riv potatisen
  • Fritera den i nån minut tills den fått fin färg
  • Låt den rinna av på hushållspapper 

Kapris

  • Lägg kapris i en sil så den får rinna av och torka den sen med hushållspapper
  • Fritera tills den “blommar” ut och låt den sen rinna av på papper

Sås

  • Blanda creme fraiche och srirachasås

Montering

  • Skär avokadon i små bitar precis före serveringen
  • Lägg mousseringen på tallriken och lägg i avokado i botten och fyll på med tonfisk
  • Tryck till det lite så det packas ordentligt och använd pushern samtidigt som du drar upp ringen
  • Garnera med potatis, kapris och såsen

Ingredienser för 2 personer:

200 g tonfisk
1 potatis
1 msk kapris
1 avocado
1 msk ponsusoja
creme fraiche
srirachasås

Steg för steg:

Mer från hellesmat!

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *