Tacos med grillad flankstek, bacon och ostdipp samt syrad rödlök

Tacos med grillad flankstek, bacon och ostdipp och syrad rödlök by Daggesmat

En god rätt när man inte vill äta vanliga fredags tacos

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • Flankstek:
  • Flansktek 600 g
  • Street food kryddan Pulled pork
  • Bacon och cheese sås:
  • Bacon och cheese dipp mix
  • Gräddfil 3 dl
  • Syrad rödlök:
  • Stor rödlök 1 st
  • Vitvinsvinäger 2 msk
  • Vatten 2 msk
  • Extra:
  • Grillade tortilla bröd eller taco skal
  • Servera gärna med valfri god sallad

Hur man gör

Syrad rödlök:

Börja med att skala och skiva rödlöken och lägg i en bunke.
Tillsätt sedan vinägern och vattnet och låt stå i kyl tills servering. Den blir bättre om den får stå några timmar.
Bacon och ostdipp:

Blanda ned dipp mixen med gräddfilen i en bunke och vispa runt, ställ sedan i kylen till servering.
Flanksteken:

Rubba in den i kryddmixen medans din grill börjar bli varm.
Grilla den 2 minuter på varje sida på direkt värme i grillen och ta sedan över den och lägg den på indirekt värme tills du uppnått den temperaturen du önskar. Jag kör på 58 grader och låter den sedan vila 5-10 minuter innan jag skär upp den.

Inspiratör - daggesmat


Inlagd av - daggesmat