Summer chill

En somrig burgare med smaker av ananas och chili.

Inspirerande land:

USA

Anderssonbbq

Bröd

Potatisbröd

Puck

70% Högrev, 30% entrécote

Puckens vikt:

1 x 120 gram

Tillagningssätt:

Grillning

Ost:

Cheddar

Toppings

  • Chili majonnäs
  • BBQ sås
  • Gurka
  • Tomat
  • Karamelliserad lök
  • Bacon
  • Ananas

Hur man gör

Ta färsblandningen väg upp ca 120gram, forma din puck försiktigt. Inte komprimera den för mycket så du trycker ur all luft, in med den i kylen.

Sen tar du 1 lök skär upp den i ringar och karamelliserar genom att steka den i riklig mängd smör tills den får en karamelliserad yta och är mjuk invändigt tillsätt salt och peppar, skär upp en skiva tomat, en ”ring” färsk ananas och 2 skivor gurka.

När du gjort detta ta fram din puck, bacon och 2 skivor cheddar, gå till grillen och grilla pucken och baconet. Glöm inte salta och peppra pucken när den ligger på grillen.

Innan du te av pucken ifrån grillen lägger du på 2 skivor cheddar så dom får smälta ordentligt.

Sist men inte minst spraya brödet med smör på spray flaska och rosta det på grillen.

Bygg så här, nerifrån

Börja med bottendelen av brödet.
Ta en matsked av valfri chilimajonnäs lägg på rikligt.
Ta sedan och lägg på ananasen, efter det lägger du på pucken med den smälta osten.
På pucken lägger du baconet och den karamelliserade löken.
När du lagt på detta tar du en stor skiva tomat först och sen två skivor gurka uppe på tomaten.
För att till sist hälla valfri bbq sås över hela skapelsen innan du lägger på överdelen av brödet.

– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Jesper
@anderssonbbq

Dessa produkter kan användas till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter