Nattismat
Mat inspiratör

Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson

Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

45

4

2/5

Smörstekt kryddrubbad kyckling med svampkräm smaksatt med manchego, honungsrostade grönsaker, rostad färskpotatis och örtsmör

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Kyckling

Klappa in kryddan på kycklingen och stek i smör tills de fått fin yta och är genomstekta (jag brukar köra till 65/67 grader innertemperatur).

Svampkräm

Hacka svampen och löken. Fräs på medelvärme i stekpanna tills svampen börjar släppa vätska. Klicka i lite smör och stek tills svampen får gyllenbrun färg.
Häll på vinet, låt koka in och lägg allt i en blender eller i en mixerskål. Lägg i färskost och riven ost och mixa slätt, om det är svårt att få slätt så tillsätt lite vatten. Smaka av med soja, citron och salt och peppar. Serveras varm.

Rostad färskpotatis

Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Sjud potatisen tills den är på gränsen till färdigkokt. Ånga av och tryck till de med en gaffel. Lägg i ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra.
 Vänta med att sätta in potatisen i ugnen tills du förberett grönsakerna, de rostas ungefär samma tid.

Honungsrostade grönsaker

Skala eller tvätta morötterna och skär bort blasten. Lägg allt förutom broccolin i en ugnsform. Ringla över olivolja, honung och pressa över citronen. Salta lätt. Ställ in i ugnen med potatisen i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Lägg i broccolin i ugnsformen med grönsakerna och rosta några minuter till.

Örtsmör

Mixa slätt och bred ut på plastfolie på en skärbräda och frys en stund innan servering. Bryt i flarn och servera.

Servering

Bred ut svampkräm på botten av tallriken, toppa med skivad kycklingfilé, potatis, grönsaker och riv sen över manchego och lägg på örtsmöret och valfri krasse eller skott.

Ingredienser för 4 portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk Poppamies Burgers and ribs rub
  • Smör

Svampkräm

  • 500 g champinjoner eller kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5-1 dl riven manchego
  • 100 g färskost
  • 1-2 tsk soja
  • 1-2 tsk färskpressad citron
  • Salt och svartpeppar

Rostad färskpotatis

  • 1 kg färskpotatis
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Houngsrostade grönsaker

  • 8 knippmorötter (beräkna 2 mindre per person)
  • 8 sparrisbroccoli
  • 1 ask mixtomater
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 citron
  • Olivolja
  • Flingsalt

Örtsmör

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 msk örtolja eller 2 msk hackade örter

Steg för steg:

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Fler recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *