
Nattismat
Mat inspiratör
Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson
Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

45

4

2/5
Smörstekt kryddrubbad kyckling med svampkräm smaksatt med manchego, honungsrostade grönsaker, rostad färskpotatis och örtsmör
Dessa produkter användes till detta recept
Gör så här:
Kyckling
Klappa in kryddan på kycklingen och stek i smör tills de fått fin yta och är genomstekta (jag brukar köra till 65/67 grader innertemperatur).
Svampkräm
Rostad färskpotatis
Honungsrostade grönsaker
Skala eller tvätta morötterna och skär bort blasten. Lägg allt förutom broccolin i en ugnsform. Ringla över olivolja, honung och pressa över citronen. Salta lätt. Ställ in i ugnen med potatisen i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Lägg i broccolin i ugnsformen med grönsakerna och rosta några minuter till.
Örtsmör
Mixa slätt och bred ut på plastfolie på en skärbräda och frys en stund innan servering. Bryt i flarn och servera.
Servering
Bred ut svampkräm på botten av tallriken, toppa med skivad kycklingfilé, potatis, grönsaker och riv sen över manchego och lägg på örtsmöret och valfri krasse eller skott.
Ingredienser för 4 portioner
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 2 msk Poppamies Burgers and ribs rub
- Smör
Svampkräm
- 500 g champinjoner eller kantareller
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- Smör
- 1 dl vitt vin
- 0.5-1 dl riven manchego
- 100 g färskost
- 1-2 tsk soja
- 1-2 tsk färskpressad citron
- Salt och svartpeppar
Rostad färskpotatis
- 1 kg färskpotatis
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
Houngsrostade grönsaker
- 8 knippmorötter (beräkna 2 mindre per person)
- 8 sparrisbroccoli
- 1 ask mixtomater
- 1 msk flytande honung
- 1/2 citron
- Olivolja
- Flingsalt
Örtsmör
- 75 g rumsvarmt smör
- 1 msk örtolja eller 2 msk hackade örter
Steg för steg:



