Smoked Pork rib burger

Smoky Pork Rib burger

Rökt grisribs i brioche med fräsch sallad, tomat, lök, koriander och sötstark BBQ-sås och senap.

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: Äppelrökta BBQ pork ribs
Puckens vikt: 200 gram
Tillagningssätt: Low & slow på grill
Ost: -

Toppings:

  • BBQ-sås. Hemmagjord eller färdig
  • 1/4 tunnskivad silverlök
  • 1/4-1/2 tunnskivad tomat
  • Färsk koriander
  • Picklad jalapeno
  • Gul senap (american yellow mustard)
Intro

Ingredienser

Hur man gör

Köttet i denna burgaren består av BBQ Pork Ribs, gärna en fetare variant, t.ex. St.Louis cut, som lämpar sig väl för BBQ.
Viktigt är att ge köttet tid i låg värme och återfukta under tillagningen för ett saftigt resultat med mycket smak

Ge snittytan på brödet en rostning i het panna
Dra köttet av benen och dela i grova bitar för hand

Bygg så här, nerifrån

Bottendel
Gul senap
Krispig sallad
Skivad tomat
Silverlök
Köttet
BBQ-sås efter smak
Färsk koriander
Överdel av brödet

Inspiratör - dining.by.viruskovic

Inlagd av

Johan Alminger
Dining by viruskovic