Information - Denna vecka kan du uppleva längre leveranstid pga röd dag och högtryck

Fresh BigMac

Fresh BigMac

En BigMac tillagad med kärlek, inte lika slarvig och hastigt ihopslängd som den du köper. Fräscha tillbehör och en egengjord sås, i princip identisk med bigmac-såsen!

Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: Nötkött
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Dressing
  • Sallad
  • Picklad gurka
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun 1 1/2
  • 160 gr nötkött
  • 2 skivor cheddarost
  • Sallad
  • Pickladgurka
  • 2 msk bostongurka
  • 2 msk senap
  • 1 tsk lökpulver
  • 1.5-2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Hur man gör

Gör så här:
Till dressingen:

Blanda 1 dl majonnäs
2 msk bostongurka
2 msk senap
1 tsk lökpulver
1.5-2 tsk paprikapulver
1 tsk vitvinsvinäger.

Det behövs 1 och en halv hamburgerbröd, ta exempelvis 1 lock och två bottnar. Dela ena botten mitt itu om den är för tjock!

Rosta brödet.

Rulla köttfärs till två bollar och lägg ner i en ordentligt upphettad torr panna. Smasha ut, pressa i cirka 10 sekunder. Salta, peppra och ha på senap. Vänd efter ca 1-1.5 minut. Låt sedan stekas 1-1.5 på andra sidan med. Lägg på en ostskiva på varje köttbitt. Häll ner 1 tsk vatten i pannan och sätt på locket, så osten smälter av ångan. Hacka sallad och skär upp några skivor picklad gurka.

Montering:
Bröd, dressing, köttpuck med ost, bröd, dressing, sallad, picklad gurka, köttpuck med ost, dressing, bröd.

Inspiratör

Helin
Matpalatset

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke