
Nattismat
Mat inspiratör
Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson
Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

60

4

3/5
Senapssmashad burgare med Sveciakräm och karamelliserad lök- och svampröra
Dessa produkter användes till detta recept
Gör så här:
Ostkräm
Värm creme fraichen i en kastrull. Rör ned osten och låt smälta. Smaka av med salt och peppar. Denna kan göras i förväg och värmas upp vid servering.
Karamelliserad lök- och svampröra
Skiva löken tunt och lägg i en kastrull. Det ska inte vara med något fett i kastrullen. Sätt på lock och låt stå på låg värme (tex 3/10) tills löken börjar släppa vätska. Lägg i en klick smör, en skvätt röd eller vit balsamvinäger och lite socker. Höj värmen och låt löken karamelliseras. Börja steka finhackad svamp i en stekpanna. Stek gyllenbrun i smör och häll ned löken i svampen och stek ihop till en fin röra. Håll varmt tills servering.
Burgare
Värm upp pizzastålet eller en stekpanna. Rulla färsen till 4-8 bollar. Häll på lite rapsolja och lägg bollarna med mellanrum i stekpannan eller på stålet. Smasha de och salta och peppra. Pensla på senap och vänd dem och stek till fin yta på båda sidor.
Servera!
Sveciakräm
- 3 dl creme fraiche
- 150 g riven Svecia (eller annan smakrik, lagrad ost)
Karamelliserad lök- och svampröra
- 2 medelstora gula lökar
- 150 g champinjoner
- 1 msk balsamvinäger (röd eller vit)
- 2 msk råsocker
- Smör
Burgare
- 600 g högrevsfärs
- Gul senap eller valfri du gillar
- Rapsolja
- Salt och peppar
Steg för steg:
