Nattismat
Mat inspiratör

Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson

Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

60

4

3/5

Senapssmashad burgare med Sveciakräm och karamelliserad lök- och svampröra

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Ostkräm

Värm creme fraichen i en kastrull. Rör ned osten och låt smälta. Smaka av med salt och peppar. Denna kan göras i förväg och värmas upp vid servering.

Karamelliserad lök- och svampröra

Skiva löken tunt och lägg i en kastrull. Det ska inte vara med något fett i kastrullen. Sätt på lock och låt stå på låg värme (tex 3/10) tills löken börjar släppa vätska. Lägg i en klick smör, en skvätt röd eller vit balsamvinäger och lite socker. Höj värmen och låt löken karamelliseras. Börja steka finhackad svamp i en stekpanna. Stek gyllenbrun i smör och häll ned löken i svampen och stek ihop till en fin röra. Håll varmt tills servering.

Burgare

Värm upp pizzastålet eller en stekpanna. Rulla färsen till 4-8 bollar. Häll på lite rapsolja och lägg bollarna med mellanrum i stekpannan eller på stålet. Smasha de och salta och peppra. Pensla på senap och vänd dem och stek till fin yta på båda sidor.

Servera!

Sveciakräm

  • 3 dl creme fraiche
  • 150 g riven Svecia (eller annan smakrik, lagrad ost)

 

Karamelliserad lök- och svampröra

  • 2 medelstora gula lökar
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk balsamvinäger (röd eller vit)
  • 2 msk råsocker
  • Smör

 

Burgare

  • 600 g högrevsfärs
  • Gul senap eller valfri du gillar
  • Rapsolja
  • Salt och peppar

Steg för steg:

Upload Image...

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Fler recept