
Micke Gustafsson
• MAT | VIN | GRILL •
Food Influencer | Micke Gustafsson
Fine dining and BBQ for family and friends

160

4

3/5
Rökt pepparlax med kall potatissallad
Pepparlax är väll en av det mest somriga maträtterna man kan äta. Perfekt till en kall potatissallad på färskpotatis, purjolök och majonäs. Pressa gärna i lite citron i salladen så blir den ännu godare.
Eller till smörgåsbordet som vi äter på påsken, midsommar och julafton.
Jag gjorde denna pepparlax med grönpeppar, svartpeppar och vitpeppar. Funkar även bra med andra sorters peppar. Tex rosépeppar är riktigt god att ha på.
Men man kan självklart göra med vilka kryddor man vill, tänk dock på att sockret som man tillsätter med kryddmixen har en viktig funktion. Sockret gör att det blir en härlig yta och att kryddorna fastnar ordentligt på laxen.
Matcha detta med ett ganska kraftigt vitt vin.
Besök min instagram för vintips.

Dessa produkter användes till detta recept
Gör så här:
Förberedelser:
Ingredienser för 4 personer:
- 1 kg lax
- 1 dl finkornigt salt utan jod
- 1 L vatten
- 0,5 msk hel svartpeppar
- 0,5 msk hel vitpeppar
- 0,5 msk hel grönpeppar eller rosépeppar
- 1,5 msk socker
- 1 msk hackad dill
- 1,5 kg färskpotatis med skal
- 1 purjolök
- 1,5 dl grovhackad bladpersilja
- 1,5 dl majonäs
- 1,5 dl creamfraish
- 3 msk ponzu soja
- salt & peppar
Steg för steg:







Mer från Matochvinbymicke?
Titta vidare bland våra olika produkter