Nattismat
Mat inspiratör

Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson

Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

60

10

3/5

Pesto- och parmesanfyllda portionsbröd

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Deg

Rör ut jästen i vattnet. Häll i olivoljan och parmesan. Häll i lite mjöl i taget medan du arbetar degen. Olika mjöl beter sig olika. När degen börjar gå ihop och känns smidig, ha i saltet och arbeta in det. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunkens kanter. Sätt plast över bunken och ställ i kall ugn för att jäsa i 45 minuter. För att behålla degen fuktig, ställ in kastrull i botten av ugnen med hett vatten i. Kastrullen tar du ut sen innan du gräddar bröden.

Fyllning

Rör ihop pesto och riven parmesan. Dela degen i två bitar och kavla ut varje del till en rektangel. Fördela pestomassan över degarna och bred ut. Rulla ihop var för sig som en rulltårta. Skär sen degen i mitten så du får två långa remsor som du flätar ihop med snittytan uppåt hela tiden. Skär varje bit i lagom stora längder som passar i brödformen. Lägg i en flätad remsa i varje form. (Om du får fler än 8, gör små runda bullar av resten och lägg på plåt med bakplåtspapper). Formen behöver inte smörjas. Ställ in formen i ugnen igen och låt jäsa i 45 minuter eller till dubbel storlek.

Gräddning

Ta ur bröden ur ugnen och sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 175 grader över- och undervärme. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de har 96 grader i innertemperatur. Låt bröden svalna några minuter i formen och stjälp upp de. Servera!

 
 
 

Deg

  • 25 g färsk jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 0.25 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • ca 6 dl vetemjöl special
  • 1 tsk flingsalt
 
Fyllning
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 burk valfri pesto (ca 185 g)

Steg för steg:

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Fler recept