Pepperjack smokey chipotle burger

Pepperjack smokey chipotle burger

En skön burgare med hetta och rökighet tillsammans med krispig picklad gurka

Inspirerande land: SVERIGE
Bröd: Potatoe bun (Frisco typ)
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 125 gr
Tillagningssätt: Grillad eller stekt
Ost: Cheddar, Pepperjack

Toppings:

  • Chipotlemajonnäs
  • Rökt tomatsalsa
  • Jalapeños
  • Inlagd gurka
  • Silverlök
Intro

Ingredienser

Rökt tomatsalsa

Silverlök

Kött

Ost

Inlagd gurka

Jalapeños

Chipotlemajonnäs

Hur man gör

Chipotlemajonnäs:
Gör en majonnäs eller använd en färdig av hög kvalitet. I detta fall blandades 2 dl majonnäs med 1 dl Poppamies Chipotle burger sauce, men det går även bra med en chipotlepasta och färskvitlök efter din smak.

Rökt tomatsalsa:
Använd hel skalad tomat, typ mutti, tillsammans med grillad paprika. Bland i salt och några droppar liquid garlic/ vitlöks eller motsvarande smaksättare samt chipotle hot sauce (funkar även med chilipilver eller chipotle pulver) Kör allt i en blender, du kan använda den kall men blir bäst och får bättre smak om man hettar upp den innan.

Skiva silverlöken tunt , ca 1-2 mm och picklad gurka i en 1-2-3 lag alternativ köp en färdig.

Grilla burgaren medium och rosta bröden (så att dem blir karamelliserade till en fin brun yta)

Bygg så här, nerifrån

Bottendel
Rökt tomatsalsa
Silverlök
Kött
Ost
Inlagd gurka
Jalapeños
Chipotlemajonnäs
Toppdelen

Inspiratör - burgerstore


Inlagd av - burgerstore