Pepperjack smokey chipotle burger

En skön burgare med hetta och rökighet tillsammans med krispig picklad gurka

Inspirerande land:

Sverige

Bröd

Potatoebun (Frisco typ)

Puck

100% Högrev

Puckens vikt:

1 x 125 gram

Tillagningssätt:

Grillad eller stekt

Ost:

Cheddar, Pepperjack Väddö gårdsmejeri

Toppings

  • Chipotlemajonnäs
  • Rökt tomatsalsa
  • Jalapeños
  • Inlagd gurka
  • Silverlök

Hur man gör

Chipotlemajonnäs:
Gör en majonnäs eller använd en färdig av hög kvalitet. I detta fall blandades 2 dl majonnäs med 1 dl Poppamies Chipotle burger sauce, men det går även bra med en chipotlepasta och färskvitlök efter din smak.

Rökt tomatsalsa:
Använd hel skalad tomat, typ mutti, tillsammans med grillad paprika. Bland i salt och några droppar liquid garlic/ vitlöks eller motsvarande smaksättare samt chipotle hot sauce (funkar även med chilipilver eller chipotle pulver) Kör allt i en blender, du kan använda den kall men blir bäst och får bättre smak om man hettar upp den innan.

Skiva silverlöken tunt , ca 1-2 mm och picklad gurka i en 1-2-3 lag alternativ köp en färdig.

Grilla burgaren medium och rosta bröden (så att dem blir karamelliserade till en fin brun yta)

Bygg så här, nerifrån

Bottendel
Rökt tomatsalsa
Silverlök
Kött
Ost
Inlagd gurka
Jalapeños
Chipotlemajonnäs
Toppdelen

– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Burgerstore
@burgerstore.se

Dessa produkter kan användas till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *