Nötfärsspett med rostad potatis och tzatziki av Freddvidgrillen

Nötfärsspett med rostad potatis och tzatziki

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • Nötfärsspett
  • 700 g nötförs
  • 1 dl show-me sås
  • 2 msk zombie bacon (krydda)
  • 1 näve persilja
  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatis
  • 1 kg potatis
  • Olja
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tzatziki
  • 500 g turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rödlök/tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlöksbröd
  • 1 limpa grekiskt lantbröd
  • Smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • Persilja

Hur man gör

Nötfärsspett
Finhacka persilja, blanda ihop med nötfärsen, show-me såsen, kryddorna.
Gör korvar över spetten.
Lägg spetten på grillen medan potatisen är i ugnen.
Dela citronen och lägg på grillen.
När spetten börjar bli klara så pressa citronen över spetten och låt spetten gå klart.
Grilla över direkt värme.
Skivad rostad potatis
Skal medelstora potatisar som du skivar tunt.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla på lite olja, salt, svartpeppar och vitlökspulver.
In med dom i ugen på 200 grader
Tzatziki
Riv gurkan, pressa ur vätskan.
Bland ihop det med yoghurten och den pressade vitlöken.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Ringla över lite olivolja innan servering
Rödlök/tomatsallad
Skiva upp rödlök i halvmånar och blanda med den hackade tomaten.
Ringla över lite olivolja.
Flingsalt och svartpeppar.
Blanda runt, låt stå och dra en stund
Vitlöksbröd
Skiva det grekiska lantbrödet
Pressa ner vitlök i smöret (låt gärna smöret stå fram en stund så det mjuknar)
Hacka persilja fint och blanda ner i smöret
Smöra på brödet, snåla inte med smöret
Kör på grillen tills smöret smällt
Servering
Lägg upp snyggt på en tallrik, tänk på att spetten är varma.
Smaklig måltid

Inspiratör

Fredde
Fredde

Inlagd av

Fredde
Freddevidgrillen