
Freddevidgrillen
Matinspiratör
Inspiratör | Fredrik Svensson
?????̈????? ??? ?????? ??? ?????? ??? ????????? ?????.

45

4

3/5
Nötfärsspett med rostad potatis och tzatziki av Freddvidgrillen

Dessa produkter användes till detta recept
Gör så här:
Nötfärsspett
- Finhacka persilja, blanda ihop med nötfärsen, show-me såsen, kryddorna.
- Gör korvar över spetten.
- Lägg spetten på grillen medan potatisen är i ugnen.
- Dela citronen och lägg på grillen.
- När spetten börjar bli klara så pressa citronen över spetten och låt spetten gå klart.
- Grilla över direkt värme.
Skivad rostad potatis
- Skal medelstora potatisar som du skivar tunt.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla på lite olja, salt, svartpeppar och vitlökspulver.
- In med dom i ugen på 200 grader
Tzatziki
- Riv gurkan, pressa ur vätskan.
- Bland ihop det med yoghurten och den pressade vitlöken.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Ringla över lite olivolja innan servering
Rödlök/tomatsallad
- Skiva upp rödlök i halvmånar och blanda med den hackade tomaten.
- Ringla över lite olivolja.
- Flingsalt och svartpeppar.
- Blanda runt, låt stå och dra en stund
Vitlöksbröd
- Skiva det grekiska lantbrödet
- Pressa ner vitlök i smöret (låt gärna smöret stå fram en stund så det mjuknar)
- Hacka persilja fint och blanda ner i smöret
- Smöra på brödet, snåla inte med smöret
- Kör på grillen tills smöret smällt
Servering
- Lägg upp snyggt på en tallrik, tänk på att spetten är varma.
- Smaklig måltid
Ingredienser för 4 personer:
Nötfärsspett
700 g nötförs
1 dl show-me sås
2 msk zombie bacon (krydda)
1 näve persilja
1 citron
Salt
Svartpeppar
1 dl show-me sås
2 msk zombie bacon (krydda)
1 näve persilja
1 citron
Salt
Svartpeppar
Potatis
1 kg potatis
Olja
Vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
Tzatziki
500 g turkisk yoghurt
0,5 gurka
3 vitlöksklyftor
0,5 gurka
3 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Salt
Svartpeppar
Rödlök/tomatsallad
1 rödlök
2 tomater
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlöksbröd
1 limpa grekiskt lantbröd
Smör
3 vitlöksklyftor
Persilja
Steg för steg:


