Mega Burgare

Mega Burger

En burgare för den hungriga. med 500 gr kött!

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 60% högrev, 40% oxfilé
Puckens vikt: 5 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Majonnäs
  • Karamelliserad lök
  • Silver lök
  • Honungspicklad lök
  • Bacon
  • Cheddar
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Brioche bröd
  • 300 gr högrev
  • 200 gr oxfile huvud
  • 10 skivor cheddarost
  • Majonnäs
  • Silverlök
  • Gullök
  • Bacon
  • Honung
  • Ättika

Hur man gör

Gör så här:
Börja med att mala färsen med en hålskiva på 8mm. Färsen ska malas två gånger. Forma sen 5 runda bollar på 100gram styck. Lägg in dem i kylen.

Gör den karamelliserade löken, gör den picklade löken och skär silverlöken i ringar.

Smasha sen puckarna på tex en grill med stekbord och stek baconet, när du vänt dem lägger du på dubbla ostskivor per patty.

Rosta brödet och lägg mayo i lock och botten. Sen börjar du bygga burgaren ifrån botten och till toppen.

Montering:
Botten på brödet, majonnäs, patty med ost x5, silverlök, picklad lök, karamelliserad lök, bacon, majonnäs och locket på brödet.

Honungspicklad lök
Gör på följande sätt: Ingredienser 2 lökar, gul eller röd 1dl honung 1/2 dl ättiksprit 1 1/2 dl vatten Tillagning Blanda honung, vatten och ättiksprit. Värm i kastrull tills honungen löser upp sig. Ta bort ifrån värmen och låt svalna. Skala och skiva löken i ringar häll sedan den avsvalnade lagen över löken. Låt stå i kylen tills servering.

Inspiratör - anderssonbbq

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke