Lökringsburgare

Lökringsburgare by Daggesmat

En högrevsburgare med baconlindade lökringar som går hem alla dagar i veckan!

Inspirerande land: SVERIGE
Bröd: Potatoe bun
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Lökringar med bacon
  • Cheddarost
  • Poppamies habanero ketchup
Intro

Ingredienser

Bröd

Poppamies habanero ketchup

Kött/Ost x 2

Baconlindade lökringar

Hur man gör

Skala och skär löken i skivor. Linda sedan dessa med bacon och grilla sedan på grillen, Om så önskas pensla gärna med lite BBQ sås.

Forma högrevsfärsen till två runda bollar och smasha dem på stekhäll eller gjutjärnspanna. Vänd köttpuckarna och lägg på 2 ostskivor på vardera bit – använd en smältkupa eller lock för bättre smälteffekt.

Grilla brödet medans köttet får vila.

Bygg burgaren från botten:

Bröd
Poppamies habanero ketchup
Kött/Ost x 2
Baconlindade lökringarna

Inspiratör - daggesmat

Inlagd av

Daniel Waldenström
Daggesmat