Laxburgare med jalapeñotartar

Laxburgare med jalapeño tartar

Laxpuck vilande på en rucolabädd med frisk men het tartar , toppad med röd chilipeppar

Inspirerande land: SVERIGE
Bröd: Klassiskt bröd
Puck: Lax
Puckens vikt: 100 gr
Tillagningssätt: Stekt
Ost: Naturell

Toppings:

  • Tartar
  • Rödlök
  • Rucola
  • Röd chili, skivad
Intro

Ingredienser

Potatoe bun

Majonnäs

Kapris

Bostongurka

Salladslök

Saften från en citron 

Ruccola

Lax

Rödlök

Röd chili, tunnskivad och efter smak

Hur man gör

Jalapeño tartar :
Gör en majonnäs eller använd en färdig av hög kvalitet. I detta fall blandades 2 dl majonnäs med ett par hackade inlagda jalapeños skivor (efter önskad styrka) , två matskedar hackad kapris, 1 matsked juice från färsk citron. Rör i två matskedar bostongurka samt en matsked finhackad salladslök , använd bara det vita eller ljusgröna

Bygg så här, nerifrån

Bottendel
Tartar
Rucola
Lax
Rödlök
Röd chili, tunnskivad och efter smak
Tartar
Toppdelen

Inspiratör - burgerstore


Inlagd av - burgerstore