
Nattismat
Mat inspiratör
Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson
Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

30

2

1/5
Jalapeno cheeseballs
Riktigt goda hemmagjorda cheeseballs med het jalapeno är så himla gott tillbehör och tillför både krispighet, hetta och härlig smak
Dessa produkter användes till detta recept
kr59.00
Gör så här:
- Rapsolja att fritera i (beroende på kastrull/gryta, ca 5-10 dl. Du kan spara oljan efter fritering, sila den när den kallnat. Häll upp på ren flaska eller burk och förvara i kylskåp)
- Rör ihop mjukost och riven ost. Ställ in i kylen så den sätter sig en stund. Börja värm upp oljan i en kastrull eller gryta, oljan ska bli ca 160 grader varm.
- Rulla ostsmeten till bollar och rulla först mjöl, sen ägg, mjöl igen, ägg igen och sist panko. Fritera bollarna i 2 omgångar tills de fått fin färg, det tar ett par minuter. Lägg på hushållspapper att rinna av och servera
Ingredienser för 6-8 stycken bollar:
- 2 dl jalapeno mjukost
- 2 dl riven lagrad ost (tex cheddar)
Paneringen
- 2 ägg, uppvispade med någon matsked vatten
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl panko (Japanskt ströbröd)
Steg för steg:
