Nattismat
Mat inspiratör

Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson

Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

30

2

1/5

Jalapeno cheeseballs

Riktigt goda hemmagjorda cheeseballs med het jalapeno är så himla gott tillbehör och tillför både krispighet, hetta och härlig smak

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

  1. Rapsolja att fritera i (beroende på kastrull/gryta, ca 5-10 dl. Du kan spara oljan efter fritering, sila den när den kallnat. Häll upp på ren flaska eller burk och förvara i kylskåp)
  2. Rör ihop mjukost och riven ost. Ställ in i kylen så den sätter sig en stund. Börja värm upp oljan i en kastrull eller gryta, oljan ska bli ca 160 grader varm.
  3. Rulla ostsmeten till bollar och rulla först mjöl, sen ägg, mjöl igen, ägg igen och sist panko. Fritera bollarna i 2 omgångar tills de fått fin färg, det tar ett par minuter. Lägg på hushållspapper att rinna av och servera

Ingredienser för 6-8 stycken bollar:

  • 2 dl jalapeno mjukost
  • 2 dl riven lagrad ost (tex cheddar)

Paneringen

  • 2 ägg, uppvispade med någon matsked vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko (Japanskt ströbröd)

Steg för steg:

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Fler recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *