Jägarens Burgare
En saftig högrevsburgare med smörstekta kantareller och hemmagjord burgar dressing
Inspirerande land: SVERIGE
Bröd: Brioche
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 120 gram
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar
Toppings:
- Smörstekta kantareller eller annan svamp
- Tomat
- Burgardressing
- Bacon
Ingredienser
Brioche
Högrev
Cheddar
Kantareller
Tomat
Burgerdressing
Bacon
Hur man gör
Börja med att tända grillen. 200 grader och pizzastenen varm nog för att smasha burgar bollar.
Under tiden smörstekar du 200g kantareller.
Förbered alla ingredienser, men framförallt dressingen: 2msk Rapsolja, 2msk vatten, 2msk tomatpuré, 1 tesked socker, 1 msk ättiksprit, 1/5 smörstekt lök, smörgås gurka, 1 äggula, 1 tsk senapsfrö, 1/5 riven morot och 1 tsk kålrabbi, 0,5 tsk gurkmeja, paprika pulver, salt, chili flingor.
Skiva tomaten
Bygg burgaren från botten:
Bröd
Burgardressing
Tomat
Kött
2 x cheddar
Bacon
Kantareller
Bröd