Daggesmat

Daggesmat
Food Influencer

Food Influencer|Daggesmat

Mitt namn är Daniel “Dagge” Waldenström och bor tillsammans med min hund och dotter.

Vi älskar att äta och laga god mat.

Mycket middagsbjudningar blir det och här på bloggen tänkte jag dela med mig av lite det jag lagar.

Hoppas ni kommer uppskatta det lika mycket som vi gör ?

80

4

2/5

Iberico ribs med fänkål och äpplesallad samt bbq sås

En fantastik sommarrätt som sätter fart på smaklökarna.

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Ribs:

  1. Börja med att pensla dom med senap och sedan strö över ruben.
    För bästa smakresultat förvaras dom över natten i kylen.
  2. Dessa grillas i 50-60 minuter på ca 150 grader.
    Dom skall uppnå en innertemperatur på 70 grader.
    Stick med termometer för att se att innertemperaturen uppnåtts.
    Ta av och låt vila 5-10 minuter.

Fänkål och äpple sallad:

  1. Ta bort ”Fänkålsdillen” från fänkålen och hacka den lätt och lägg in en bunke.
  2. Ta övriga fänkålen, skölj av sedan hyvla den.
  3. Tillsätt i bunken med fånkålsdillen.
  4. Kärna ut äpplet och sedan hyvla den tunt och lägg i bunken.
  5. Tillsätt lite vitvinsvinäger, vatten och salt sen låt stå till servering.

Servera med BBQ såsen Amazing Korean och gärna med tex lite klyftpotatis i ugn.

Ingredienser för 4 personer:

Ribs:
Ribs Iberico 1,2 kg
Poppamies Sinappi Väkevä  2 dl ca
Poppamies RUB Slow Food 100 g

Fänkål och äpple sallad:
Stort fänkålshuvud 150 g ca
Granny smith äpplen 2 st
Vitvinsvinäger 1 msk
Vatten 1 msk
Salt en nypa.

Steg för steg:

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Mer inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *