Dubbel cheeseburgare

Hot N´Cheezy by Dennis

2x 100g malen entrecote i brioche med dubbel cheddar, dressing på hellmann’s mayo, picklad gurka, chili & citron. Picklad silverlök, krispsallad, samt röra på hackad bacon, padrons, sriracha, maple sirap & svartpeppar.

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 100% entrécote
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smash på kolstål med gul senap
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Bacon/badrones röra
  • Picklad silverlök
  • Dressing
  • Sallad
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Briochebröd
  • 200 gr mald entrecote
  • American cheddar
  • Picklad silverlök
  • American cheddar
  • Krispig sallad
  • Majonäs 2 dl
  • Picklad gurka
  • Srirasha
  • Citron
  • Hackad bacon (halvt paket)
  • Padrones (4 st)
  • Maple sirap
  • Svartpeppar

Hur man gör

Förbered
Kött:
Mald entrecoten 2×100 gr
Dressing:
Blanda majonäs, picklad gurka, srirasha (efter smak) och juice från en halv citron.
Bacon / padrones röra (räcker till 4 burgare) :
Skiva ned pacon i ca 1 cm bitar, hacka padrones i 1 cm bitar. Stek allt tillsamans. Smaka av med srirasha, maple sirap och svartpeppar. Stek en stund till.
Tillagning:
Rosta bröden i en stekpanna.
Smasha köttbollarna, rikligt med salt och svartpeppar, vänd när det börjar bubbla köttet, lägg på ost, låt steka en kort stund, lägg ihop puckarna sen på med baconröran.
Montering:
Rostat brioche, dressing, sallad, picklad silverlök, en klick dressing till för att inte köttet ska glida av, kötten, toppa med ordentligt med bacon/padrons!

Inspiratör - mat.med.dennis

Inlagd av - matochvinbymicke