Hamburgare med dijonkräm by Nattismat
Hamburgare med dijonkräm och ölbräserad lök i hemmabakat bröd
Inspirerande land:
Sverige

Bröd
Klassikt bröd, hembakt
Puck
Nötfärs
Puckens vikt:
1 x 175 gram
Tillagningssätt:
Grillad
Ost:
Naturell
Toppings
- Dijonkräm
- Ölbräserad lök
- Kruksallad
Hur man gör
Hamburgerbröd
Smula sönder jästen i en bunke. Låt mjölk å smör bli rumsvarmt. Rör ut jästen i mjölken. Rör i salt och socker.
Blanda i lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen från bunken och knåda lätt. Dela i 12 bitar, rulla till bullar och lägg på plåtarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Låt jäsa i 20 minuter till.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Ölbräserad lök
Skala och skiva löken tunt. Lägg i en klick smör i en stekpanna och lägg i löken. Låt steka på medelvärme och rör om då och då. När löken börjar få färg, höj värmen och häll på ölen. Låt koka bort nästan helt och smaka av med salt och peppar. Håll ljummen tills servering.
Dijonkräm
Rör ihop senap och färskost till en slät kräm. Smaka av med salt.
Hamburgare
Forma 4 biffar av färsen. Jag använder stansring så får de samma storlek. Vänd i kryddan och smörj in biffarna med lite rapsolja. Grilla på medelvärme tills innertemperatur är runt 65 grader.
Servera burgarna med valfria tillbehör.
Ingredienser till:
Hamburgerbröd
25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
2 tsk socker
8 dl vetemjöl special
1 ägg
sesamfrön
Ölbräserad lök
2 gula lökar
1 burk valfri ljus öl (33 cl)
Smör
Salt och svartpeppar
Dijonkräm
100-200 g naturell färskost
1-2 msk dijonsenap
Salt
Hamburgare
700 g nötfärs
Poppamies Burgers & Ribs Rub
Rapsolja
Inspiratör
