Hamburgare med dijonkräm by Nattismat

Hamburgare med dijonkräm och ölbräserad lök i hemmabakat bröd

Inspirerande land:

Sverige

Bröd

Klassikt bröd, hembakt

Puck

Nötfärs

Puckens vikt:

1 x 175 gram

Tillagningssätt:

Grillad

Ost:

Naturell

Toppings

  • Dijonkräm
  • Ölbräserad lök
  • Kruksallad

Hur man gör

Hamburgerbröd

Smula sönder jästen i en bunke. Låt mjölk å smör bli rumsvarmt. Rör ut jästen i mjölken. Rör i salt och socker.
Blanda i lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen från bunken och knåda lätt. Dela i 12 bitar, rulla till bullar och lägg på plåtarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Låt jäsa i 20 minuter till.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Ölbräserad lök
Skala och skiva löken tunt. Lägg i en klick smör i en stekpanna och lägg i löken. Låt steka på medelvärme och rör om då och då. När löken börjar få färg, höj värmen och häll på ölen. Låt koka bort nästan helt och smaka av med salt och peppar. Håll ljummen tills servering.

Dijonkräm
Rör ihop senap och färskost till en slät kräm. Smaka av med salt.
Hamburgare
Forma 4 biffar av färsen. Jag använder stansring så får de samma storlek. Vänd i kryddan och smörj in biffarna med lite rapsolja. Grilla på medelvärme tills innertemperatur är runt 65 grader.
Servera burgarna med valfria tillbehör.

Ingredienser till:
Hamburgerbröd

25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
2 tsk socker
8 dl vetemjöl special
1 ägg
sesamfrön

Ölbräserad lök
2 gula lökar
1 burk valfri ljus öl (33 cl)
Smör
Salt och svartpeppar

Dijonkräm

100-200 g naturell färskost
1-2 msk dijonsenap
Salt

Hamburgare

700 g nötfärs
Poppamies Burgers & Ribs Rub
Rapsolja

– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Natalie
@nattismat

Dessa produkter kan användas till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *