Grillbricka

Grillbricka by Helle

Finns det något härligare än att sitta ute en ljummen sommarkväll och avnjuta en grillbricka som är fylld med massa godsaker

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 2 personer:
  • 2 fina bitar Entrecote
  • 4 potatisar
  • Smålök
  • Sockerärtor
  • Champinjoner
  • Vitlök
  • Tomater
  • 1 paket bacon
  • 2 majskolvar
  • Majs Elotes:
  • 1 dl majonnäs
  • 2 pressade vitlökar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • Smält smör

Hur man gör

Entrecote


Börja med att ta ut köttet ur kylskåpet och låt vila i rumstemperatur tills det är dags att grilla
Hasselbackspotatis
Sätt på ugnen på 225 ℃
Skala potatisen
Använd slicern och skiva potatisen
Lägg dom i en form och pensla med smält smör och salta
Stoppa in formen i ugnen och låt stå i ca 40 min
Känn med en sticka om dom börjar bli mjuka och pensla på mer smör och strö över ströbröd
Ta ut dom när dom börjar få önskad färg och känns mjuka
Vitlök & Tomater
Samtidigt som potatisen åker in i ugnen så kan du även slänga in en hel oskalad vitlök och tomater
Smålök
Linda baconskivor runtom löken
Sockerärtor
Ansa ärtorna och stek dom i smör och strö sen över flingsalt vid servering
Grillningen
Det första du börjar att grilla är lök och majs
När potatisen varit inne ca 40 minuter så är det dags att grilla köttet tills det uppnått önskad temperatur och så får det vila i bakplåtspapper tills servering
Blodigt 54℃, Medium 58℃ och Välstekt 65℃
Champinjonerna görs det sista av allt
Majs Elotes
Rör ihop majonnäs & vitlök
Blanda parmesan & kryddor
Rulla majsen i majonnäs
Strö över parmesanblandningen
Servera genast

Inspiratör - helles_mat


Inlagd av - helles_mat