
Helles_mat
Matinspiratör
Inspiratör | Helen Halfvarsson
Lev ditt liv som om varje dag vore den sista, njut av varje ögonblick och var lycklig ? ? Borås

90

2

2/5
Grillbricka
Finns det något härligare än att sitta ute en ljummen sommarkväll och avnjuta en grillbricka som är fylld med massa godsaker

Dessa produkter användes till detta recept
kr79.00
kr89.00
kr59.00
Gör så här:
Entrecote
- Börja med att ta ut köttet ur kylskåpet och låt vila i rumstemperatur tills det är dags att grilla
Hasselbackspotatis
- Sätt på ugnen på 225 ℃
- Skala potatisen
- Använd slicern och skiva potatisen
- Lägg dom i en form och pensla med smält smör och salta
- Stoppa in formen i ugnen och låt stå i ca 40 min
- Känn med en sticka om dom börjar bli mjuka och pensla på mer smör och strö över ströbröd
- Ta ut dom när dom börjar få önskad färg och känns mjuka
Vitlök & Tomater
- Samtidigt som potatisen åker in i ugnen så kan du även slänga in en hel oskalad vitlök och tomater
Smålök
- Linda baconskivor runtom löken
Sockerärtor
- Ansa ärtorna och stek dom i smör och strö sen över flingsalt vid servering
Grillningen
- Det första du börjar att grilla är lök och majs
- När potatisen varit inne ca 40 minuter så är det dags att grilla köttet tills det uppnått önskad temperatur och så får det vila i bakplåtspapper tills servering
- Blodigt 54℃, Medium 58℃ och Välstekt 65℃
- Champinjonerna görs det sista av allt
Majs Elotes
- Rör ihop majonnäs & vitlök
- Blanda parmesan & kryddor
- Rulla majsen i majonnäs
- Strö över parmesanblandningen
- Servera genast
Ingredienser för 2 personer:
2 fina bitar Entrecote
4 potatisar
Smålök
Sockerärtor
Champinjoner
Vitlök
Tomater
1 paket bacon
2 majskolvar
Majs Elotes:
1 dl majonnäs
2 pressade vitlökar
1 dl riven parmesan
1 krm chiliflakes
1 krm salt
Smält smör
Steg för steg:


