Helles_mat
Matinspiratör

Inspiratör | Helen Halfvarsson

Lev ditt liv som om varje dag vore den sista, njut av varje ögonblick och var lycklig ? ? Borås

90

2

2/5

Grillbricka

Finns det något härligare än att sitta ute en ljummen sommarkväll och avnjuta en grillbricka som är fylld med massa godsaker

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Entrecote

 

  • Börja med att ta ut köttet ur kylskåpet och låt vila i rumstemperatur tills det är dags att grilla

Hasselbackspotatis

  • Sätt på ugnen på 225 ℃ 
  • Skala potatisen
  • Använd slicern och skiva potatisen
  • Lägg dom i en form och pensla med smält smör och salta
  • Stoppa in formen i ugnen och låt stå i ca 40 min
  • Känn med en sticka om dom börjar bli mjuka och pensla på mer smör och strö över ströbröd 
  • Ta ut dom när dom börjar få önskad färg och känns mjuka

 Vitlök & Tomater

  • Samtidigt som potatisen åker in i ugnen så kan du även slänga in en hel oskalad vitlök och tomater

Smålök

  • Linda baconskivor runtom löken

Sockerärtor

  • Ansa ärtorna och stek dom i smör och strö sen över flingsalt vid servering

Grillningen

  • Det första du börjar att grilla är lök och majs 
  • När potatisen varit inne ca 40 minuter så är det dags att grilla köttet tills det uppnått önskad temperatur och så får det vila i bakplåtspapper tills servering
  • Blodigt 54℃, Medium 58℃ och Välstekt 65℃ 
  • Champinjonerna görs det sista av allt

Majs Elotes

  • Rör ihop majonnäs & vitlök
  • Blanda parmesan & kryddor
  • Rulla majsen i majonnäs
  • Strö över parmesanblandningen
  • Servera genast

Ingredienser för 2 personer:

2 fina bitar Entrecote

4 potatisar

Smålök

Sockerärtor

Champinjoner

Vitlök

Tomater

1 paket bacon

2 majskolvar

Majs Elotes:

1 dl majonnäs
2 pressade vitlökar
1 dl riven parmesan
1 krm chiliflakes
1 krm salt
Smält smör

Steg för steg:

Mer från hellesmat!

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *