Freddevidgrillen
Matinspiratör

Inspiratör | Fredrik Svensson

?????̈????? ??? ?????? ??? ?????? ??? ????????? ?????.

30

2

3/5

Grillade tigerräkor på surdegsbröd med hemmagjord aioli och mangosalsa.

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Tigerräkorna

  • Pressa vitlöken i en skål, finhacka chilin, persiljan och blanda ner.
  • I med olivolja, pressad lime, socker i skålen, blanda runt.
  • Smaka av med salt & svartpeppar.
  • Ner med dom tinade räkorna och rör runt. Låt dom stå och dra i 1-2 timmar.
  • Trä på spett
  • Grilla över direkt värme ca 2 minuter per sida, tills räkorna fått fin färg.
  • Pensla marinaden efter vändning

Aioli

  • Blanda ihop ägg gulorna, dijonsenap och vinäger.
  • Mixa med stavmixer, droppa försiktigt i oljan med jämn stråle medan du kör med mixern.
  • När den fått en fin konsistens pressar du i 2 klyftor vitlök. Blanda runt, smaka av med salt.

Mangosalsa

  • Hacka mangon i lagom stora bitar.
  • Blanda ner i en skål med finhackad persilj, chili och rödlök.
  • Press i lime.
  • Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Låt stå och dra.

Surdegsbrödet

  • Surdegsbröd lät jag gå lite på grillen.
  • Efter vändning la jag på 1 skiva peppar jack ost så den fick smälta lite.

Montering/Servering

  • Bröd med osten
  • Aioli
  • Ruccola
  • Räkorna
  • Aioli
  • Bröd
  • Lägg upp snyggt på en tallrik med mangosalsa och njut.
    Smaklig måltid.

Ingredienser för 2 personer:

Tigerräkor
14 st råa tigerräkor
2 st lime
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
1 dl persilja
1 del olivolja
1 nypa socker
Salt
Svartpeppar
 
Aioli
2 st ägg gulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
1,5 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
Salt
 
Mangosalsa
2 dl mango, fryst funkar bra
1 st lime
1/2 röd chili
1 dl persilja
1/2 rödlök
Salt
Svartpeppar
 
Surdegsbröd
Köpte färdigt i affären
2 skivor smakrik ost, jag körde med peppar jack ost.
 
 
 

Steg för steg:

Mer från Freddevidgrillen!

Titta vidare bland våra olika produkter