Grillade kycklingben med Koreanska inslag

Grillade kycklingben med Koreanska inslag by Micke

Saftiga kycklingben med både lite hetta och sötma. Kan det bli bättre?

Servera dessa med en god grönsallad, creamfraish, grillade vitlöks baguetter och ett gott svalt rödvin.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • 2 kg kycklingben
  • Louisiana cajun rub
  • Amazing korean BBQ sauce
  • 2 st citroner
  • 5 dl creamfraish
  • Grönsallad
  • Tomater
  • Gurka
  • Rödlök
  • Baguetter
  • Smör
  • Vitlökspulver

Hur man gör

Förberedelser:

Skär av leden på kycklingbenet, detta gör att skinnet inte kryper upp och köttet kommer hålla sig saftigare. Låt dom ligga på galler i kylen någon timme så vätskan kan droppa ur.

Skär och mixa grönsallad efter smak, mycket smaker i kycklingen så räcker gott med babyspenat, tomat, gurka och lite rödlök.

Dela baguetterna, bred på rikligt med smör och pudra med vitlökspulver efter smak.

Dela citronerna

Beskrivning:

Krydda kycklingbenen med Louisiana cajun rub, vänd runt dom så att det täcker hela köttet/skinnet på benet.

Tänd grillen, placera en hög med kol på ena sidan i grillen.
Låt grillen komma upp i ca 200°.

Lägg kycklingbenen på den sidan som glöden är, vänd och grilla alla sidorna.
Lägg på citronerna med köttsidan nedåt över glöden.
Tänk på att hålla locket stängt så mycket det går så kycklingen tar åt sig smaken från kol och rök.

När ytan ser bra ut så placera kycklingen på den sidan som det inte är någon glöd, samma med citronerna.
Pensla med Amazing Korean BBQ sauce på kycklingen.
Stick i en termometer i kycklingen, tänk på att få den intill benet.
Stäng locket och grilla tills termometern visar 72°.

Grilla baguetterna snabbt över glöden så dom blir rostade.

Pressa citronerna över kycklingen, spara lite till salladen.

Servera med salladen!

Inspiratör - matochvinbymicke