Helles_mat
Matinspiratör

Inspiratör | Helen Halfvarsson

Lev ditt liv som om varje dag vore den sista, njut av varje ögonblick och var lycklig ? ? Borås

60

4

2/5

Grillad seabream med mango & chili salsa

Vad är godare en helgrillad fisk, i detta recept används seabream som också på svenska kallas Havsruda. Servera med en härlig salsa för spänannde smakkombinationer.

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Fisken & Marinaden

  • Ta ut inälvorna, skölj dom och gnid in flingsalt inuti
  • Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och pensla fisken utanpå och lägg i av marinaden inuti
  • Skär gärna ett snitt uppe vid ryggfenan på bägge sidor och lägg i marinad även där
  • Avsluta med att lägga i några limeskivor och lite extra koriander i fisken
  • Sista steget är att grilla fisken , men gör salsan innan så den hinner stå och dra lite

Salsan

  • Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt, peppar och olivolja

Grillningen

  • Grilla fisken tills du ser att den börjar få snygg färg och skinnet börjar släppa Har du inte gjort åt all marinad så pensla gärna lite extra under grillningen

Ingredienser för 4 personer:

4 st Seabream

Marinad:

1st pressad vitlök
Riven ingefära ca 2 cm
1/2 kruka hackad koriander
1st pressad lime
1/2 hackad chili
Salt
Peppar
Ca 1/2 dl Olivolja

Salsa:

1 tärnad mango
1/2 hackad chili
1 liten hackad rödlök
2 hackade salladslökar
2 tärnade tomater
1/2 kruka hackad koriander
Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt, peppar och olivolja

Steg för steg:

Mer från hellesmat!

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *