Nattismat
Mat inspiratör

Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson

Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

90

4

2/5

Hamburgare med dijonkräm och ölbräserad lök i hemmabakat bröd

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Hamburgerbröd

Smula sönder jästen i en bunke. Låt mjölk å smör bli rumsvarmt. Rör ut jästen i mjölken. Rör i salt och socker.
Blanda i lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen från bunken och knåda lätt. Dela i 12 bitar, rulla till bullar och lägg på plåtarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Låt jäsa i 20 minuter till.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Ölbräserad lök
Skala och skiva löken tunt. Lägg i en klick smör i en stekpanna och lägg i löken. Låt steka på medelvärme och rör om då och då. När löken börjar få färg, höj värmen och häll på ölen. Låt koka bort nästan helt och smaka av med salt och peppar. Håll ljummen tills servering.
Dijonkräm
Rör ihop senap och färskost till en slät kräm. Smaka av med salt.
Hamburgare
Forma 4 biffar av färsen. Jag använder stansring så får de samma storlek. Vänd i kryddan och smörj in biffarna med lite rapsolja. Grilla på medelvärme tills innertemperatur är runt 65 grader.
Servera burgarna med valfria tillbehör.

Hamburgerbröd

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 ägg
  • sesamfrön
Ölbräserad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 burk valfri ljus öl (33 cl)
  • Smör
  • Salt och svartpeppar

Dijonkräm

  • 100-200 g naturell färskost
  • 1-2 msk dijonsenap
  • Salt

Hamburgare

  • 700 g nötfärs
  • Poppamies Burgers & Ribs Rub
  • Rapsolja

Steg för steg:

Upload Image...

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Fler recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *