Vad behöver man vid grillen eller i köket för att göra en bra hemlagad hamburgare?

Planering är allt !

  • Se till handla hem bra råvaror
  • Mal köttet själv, har du ingen köttkvarn så köp en. Att mala kött är enkelt och tar bara några minuter
    Om du inte kan så kör med en färs av hög kvalitet.
  • Gör ett eget hamburgerbröd –  det är enkelt och billigt
  • Preppa till köket/grillen med allt du behöver så du slipper springa runt och leta efter prylar.
  • Se till att köttet är saftig genom att inte grilla eller steka för länge, använd en stektermometer om du är osäker.
Tillbehör för att laga

Stektermometer 4-pack

kr149.00 kr129.00

Stektermometer 4-pack

Stektermometer 4-pack – en termometer är ett måste vid tillagning/matlagning för att kunna säkerställa temperaturen. Dessa stektermomterar hjälper dig att  laga kött, fisk och kyckling till önskad tillagningsnivå. De visar resultaten blodig, medium och genomstekt (rare, medium och well done). Man kan med fördel använda dem på spisen såsom i ugnen eller på grillen, därför att de är ugnssäkera upp till 250 ⁰C. Tillverkade av slitstarkt rostfritt stål.

Specifikationer
Mått : 7 x 2,7 x 2,7 cm
Läs mer

Att kombinera smaker och olika texturer för att få en upplevelse… några tips!

Först lite om grundsmakerna – för att hitta smakbalansen och i vad du kan hitta det.

DEM FEM GRUNDSMAKERNA

Salt – Oliver, Bacon, Fetaost , Ädelost
Surt (Balanserar sött , tar fram sältan) –  Vinäger, inlagda grönsaker, picklad rödlök
Sött (Balanserar syra och kan mildra beska) – Honung, Majs,
Beskt – Rucola, frisée, lollo rosso, mörk choklad, öl, timjan, persilja
Umami (Smakförstärkare) – Parmaskinka, Soltorkade tomater och vanliga tomater, Lagrad ost, parmesan, tabasco, soja, stekyta på kött

När du planerar din burgare kan du ha lite av ovan i tanke och balansera upp vissa smaker om dom blir för dominanta eller inte kommer fram. Använd gärna naturliga umami smaker för att minska direkt salt.

TEXTURER OCH UPPLEVELSER

När det kommer till texturer och upplevelelser,  blandningen av varmt, kallt, krispigt och hetta har vi dessa tips.

  • Få in nåt krispigt – Fritera lök, chips, rostad lök. Om man väljer att fritera kyckling/fisk istället för kött kan man använda lite panko i paneringen.
  • Brödet för gärna vara valt i förhållande till smakerna.
    Brioche är ett lättare bröd , fluffigt, lätt och kan upplevas lite sötare
    Potatisbröd är luftigt (men mer kompakt än brioche)  men ändå en fuktigt konsistens, saftigt. Kan upplevas med en lätt sälta
    Surdeg är mer kompakt och tuggig som ofta förhöjer sälta, klarar av att hålla mycket topping utan att blir helt kladdig.
    Klassiskt bröd med anonymare smak, här kan man föra på något ovanpå brödet för en upplevelse t.ex. sesamfrön
  • Köttet ska vara av hög kvalitet och göra med hög fetthalt (minst 25%), det ger saftighet och smak.
    Olika styckdetaljer att använda är t.ex. högrev, entrecoté, bringa, fett/talg. Komponera efter smak eller använd det du kan få tag i.
    – Du behöver inte krydda innan tillagning men här tycker jag att man alltid själv skall avgöra hur man vill att köttet skall smaka.  Salt & peppar eller en kryddblandning som man gillar – you´re the boss!
    Arbeta försiktigt med färsen så att den behåller så mycket luft som möjligt, ju mer du pressar desto mer luft försvinner vilket kan påverka saftigheten.
  • Topping och pålägg med omtanke förhöjer upplevelsen
    Kombinera smaker och sånt du gillar men tänk på grundsmakerna för att balansera. 

PIT BOSS Kamado grill 24″ inkl. överdrag

kr14,549.00 kr12,990.00

MAJ kampanj- Överdrag och kryddor ingår! Poppamies garlic rub, Poppamies burgers & ribs rub och Pit Boss rökpellets- Competition blend 9 kg

Med en burgerkapacitet på 38st klarar du festen, det här är en riktigt värsting på hela 100kg monterad och klar.

Till denna kamado grill skickar vi med ett orginal överdrag för att skydda din grill!

Artikelnr: 008-PBK24 Kategorier: , , , Taggar: , , , , , , , ,
Läs mer

Servera med stil!

Det finns såklart massor av prylar att köpa för att servera sina gäster med stil. Med din passion för god mat kombinerat med fantastiska serveringsprodukter så kommer du imponera stort! 

Hamburgare och pommes upplagt på en fin serveringsbräda tillsammans med en mini-fritös korg som presenterar din nylagade pommes på ett elegant sätt!

Eller varför inte välja ett mer rustikt sätt att servera på, välj en av våra snygga ”minipallar”, lägg upp burgaren, pommes och en skål med hemmagjord coleslaw. 

Kör en hamburgerficka om du ”bara” enkelt ska servera burgaren direkt, ståendes vid grillen eller om du har mycket topping i, så det inte riskerar att rasa för dig!

Om du på ett praktiskt och snabbt sätt vill bjuda på burgare så stoppa ner en grillpinne för att hålla allt på plats! Lägg sedan burgaren i en serveringskorg tillsammans med dina favoritchips! 

Glöm för allt i världen inte såsen! Det finns en mängd olika goda bbq-såser och salsor att välja mellan och dessa kan man presentera i mindre koppar så gästerna själva kan välja sin favorit! 

Stort lycka till med din servering! Tveka inte att höra av dig för tips, håll utkik efter bilder för inspiration!

 

Servera som på restaurang

Pommesfriteskorg rund – 4 Pack

kr319.00

Pommesfriteskorg rund – 4 Pack

Pommesfriteskorg rund – 4 Pack- är en korg för servering av pommes, klyftpotatis eller varför inte någon god chipssort.  Utformad som en cylindrisk frityrkorg. Perfekt även för att koka pasta i. Lägg i torkad pasta för att sedan sänka ner korgen i kokande vatten, då har du en naturligt durkslag.

 

Med måtten Ø90×105 mm.

Läs mer

Pommesfrites korg kvadratisk – 4 Pack

kr319.00

Pommesfrites korg kvadratisk – 4 Pack

Pommesfrites korg kvadratisk – 4 Pack- är en korg för servering av pommes, klyftpotatis eller varför inte någon god chipssort.  Utformad som en kvadratisk frityrkorg. Lägg i ditt favoritpapper, bakplåtspapper eller smörgåspapper för att få en extra fin servering, men tänk på att inte lägga i vanligt hushållspapper.

Med måtten 100x100x60 mm.

Läs mer