
Nattismat
Mat inspiratör
Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson
Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

45

4

1/5
Friterade mozzarellabollar
Perfekt förrätt eller som snacks till maten. Krispiga utanpå med en smält inre av härlig mozzarella.
Dessa produkter användes till detta recept
kr99.00
Gör så här:
Värm oljan till 160 grader.
Vispa upp äggen i lätt i en djup tallrik. Häll mjölet i en och panko i en. Blanda ned kryddorna i pankon.
Börja med att rulla mozzarellan i mjöl, sen ägg, mjöl igen och sen ägg och sist panko. Mindre risk att de läcker när man gör så.
Fritera bollarna i omgångar i den varma oljan, det tar ett par minuter per boll. Låt de få fin färg och servera som tilltugg eller som förrätt med tomatsås.
Ingredienser för 4 portioner
- 20 st minimozzarellabollar
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm salt
- 1 krm torkad oregano
- 5 dl rapsolja att fritera i
Steg för steg:




