Nattismat
Mat inspiratör

Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson

Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

45

4

1/5

Friterade mozzarellabollar

Perfekt förrätt eller som snacks till maten. Krispiga utanpå med en smält inre av härlig mozzarella.

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

Värm oljan till 160 grader.
 
Vispa upp äggen i lätt i en djup tallrik. Häll mjölet i en och panko i en. Blanda ned kryddorna i pankon. 
Börja med att rulla mozzarellan i mjöl, sen ägg, mjöl igen och sen ägg och sist panko. Mindre risk att de läcker när man gör så.
 
Fritera bollarna i omgångar i den varma oljan, det tar ett par minuter per boll. Låt de få fin färg och servera som tilltugg eller som förrätt med tomatsås.

Ingredienser för 4 portioner

  • 20 st minimozzarellabollar 
  • 2 dl vetemjöl 
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd 
  • 1 krm paprikapulver 
  • 1 krm salt 
  • 1 krm torkad oregano 
  • 5 dl rapsolja att fritera i 

Steg för steg:

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Fler recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *