Fräsh dubbel smash med lite hetta

En 200 gr dubbel smash med härligt fräsh syra och hetta. Passar perfekt till ett glas öl eller ett friskt vitt vin.

Inspirerande land:

Sydamerika

Bröd

Potatobun

Puck

60 % högrev, 40% bringa ca 25-30% fetthalt

Puckens vikt:

2 X 100 gr

Tillagningssätt:

Smash på kolstål med gul senap

Ost:

Pepperjack cheddar

Toppings

  • Creme fraishe
  • Chimichurri
  • Rostadlök

Hur man gör

Förbered

Kött:
Skär köttet i mindre bitar och blanda dom väl. Mal sedan köttet på 5 mm skiva två gånger, blanda runt lite mellan malningarna.
Forma 100 gr bollar av färsen, förvara i kylen tills du ska använda dom.
Dressing:
Vispa creme fraish så den blir fluffig, tillsätt lite cayene peppar för att öka hettan.
Tar en stund innan den blir fluffig.
Chimichurri:
Hacka persilja, chili och scharlottenlök ganska fint. Riv vitlöken och zesten från citronen och blanda ihop allt med olivoljan, citronjuicen och lite brunfarinsocker. Låt stå några timmar så smakerna sätter sig ordentligt. Smaka av med äppelcider vinäger, salt och pepper

Tillagning

Stek snittsidan på brödet i smör på låg temperatur så du får en gyllenbrun färg och tjock krispig stekyta. Låt vila på galler med stekta sidan nedåt.
Lägg köttfärsbollarna på en stekyta, gärna en häll på grillen. Använd ett smash järn för att platta till bollarna så dom blir ca 7-8mm tjocka. Salta, peppra och ha på lite amerikansk gul senap.
När det börjar bubbla i köttet är det dax att vända.
Använd en vass stekspade eller spatel för att skrapa loss burgaren. Flippa burgaren och ha på mer salt och peppar. Lägg på två ostskivor på varje kött.
Stapla det ena köttet på det andra och låt sedan vila 1 minut på galler.

Montering

Bred på ett lager av creme fraishen på det övre brödet. lägg sedan en stor klick av chimichurrin på det undre brödet. Lägg på kötten och toppa med rostadlök, placera sedan det övre brödet ovanpå.
Ät och njut !

Ingredienser

  • Potatobun
  • 120 gr högrev
  • 60 gr bringa
  • Rostadlök
  • Creme fraishe
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 banan scharlottenlök
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • Zest från 1/2 citron
  • Äppelcider vinäger
  • Pepperjack cheddarost
  • Gul amerikansk senap till stekning
– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Micke
@matochvinbymicke

Dessa produkter användes till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter