Fräsch kycklingburgare, med syrad zucchini
Är du sugen på att testa en ny variant av hamburgare? Ikväll serverar vi en fräsch kycklingburgare, med syrad zucchini, chilimarinerad tomat, toppad med parmesanost. Smakar lika bra som det låter och ser ut!
Inspirerande land:
Sverige
Bröd
Klassiska hamburgerbröd
Puck
Malt kycklinglår
Puckens vikt:
1 X 100 gr
Tillagningssätt:
Grillad över öppen kol till 65-70 grader
Ost:
Parmesanost
Toppings
Syrad zucchini
Chilimarinerad tomat
Hur man gör
Så här gör du:
Blanda kycklingfärsen med citronzest, persilja, salt och peppar, och ställ i kylen medan du förbereder zucchinisalladen. Skiva zucchinin tunt (gärna med mandolin) och lägg i en skål och tillsätt riven vitlök, citron, kapris, parmesanost, salt och peppar. Den chilimarinerade tomaten svänger du ihop genom att blanda olivolja, chilipasta, salt och peppar. Skiva tomaten och lägg ner i chilioljan. Skär upp skivor av det rökta sidfläsket. Forma burgare av färsen.
Vid grillen:
Förbered grillen för tillagning på direktvärme. Grilla burgarna tills de nått en temperatur av 65-70 grader. Grilla även skivorna av det rökta sidfläsket över direkt värme tills de fått fin yta. Montera burgarna, med den chilimarinerade tomaten i botten, burgare och sedan den syrade zucchinin. Toppa med en rejäl mängd parmesanost. Smaklig måltid!?
Det här behöver du:
Burgare:
• 400 g kycklingfärs
• citronzest från en hel citron
• 1 riven vitlöksklyfta
• 1 msk persilja
• Salt och peppar
Syrad zucchini:
• 1 zucchini (ca 250 g)
• 3 msk kapris
• 2 msk citronjuice
• 4 msk olivolja
• 1 dl riven parmesanost
• 1 vitlöksklyfta (riven)
• Salt och nymald svartpeppar
Chilimarinerad tomat:
• 1 tomat
• ½ dl olivolja
• 2 msk chilipasta
• Salt och peppar
Övrigt:
• Bröd
• Rökt sidfläsk (två skivor per burgare)