Fläskytterfile med potatismos

Fläskytterfilé med potatismos by Micke

Enkel vardagsmat som uppskattas av hela familjen.

Du kan använda mängder av olika tillbehör eller smaksättare i potatismoset. Bara fantasin som sätter gränser

Tex så är det gott att smaksätta moset med soltorkade tomater och fetaost.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • 1 st fläskytterfilé
  • 3-4 msk Poppamies burgers & ribs rub
  • 1 flaska poppamies smoky Apple sås
  • 1 kg fast potatis
  • 1 dl hackad purjolök
  • 100 gr riven Parmigiano-Reggiano
  • 100 gr smör
  • 2 st gul paprika
  • 2 kvist med tomater

Hur man gör

Förberedelser:

Starta grillen och försök hålla den på 175°
Putsa bort hinnor och klappa sedan in ruben i köttet.
Dela paprikan i 8 klyftor, smörj in delarna med olivolja, salt och peppar
Koka potatisen med skal.

Beskrivning:

Grilla köttet på alla sidor över glöden, så kallad ”revers sear” och placera det sedan för indirekt grillning. Skadar inte att ha äppelved i glöden då detta kommer höja smaken ytterligare. Stick i en termometer och låt köttet gå till 67°. Under tiden penslar man det med smoky apple såsen.

Medan köttet stiger i temperaturen så grilla grönsakerna direkt över glöden. Glöm inte att hålla locket stängt så mycket du kan.

När köttet nått 67° ta det av grillen och låt det vila sig upp till 70°, tar ca 5-10 minuter.

Mosa potatisen med smör. Mosa inte för mycket, ska finnas klumpar kvar.
Smaka upp moset med Parmigiano-Reggiano, purjolök, salt och svartpeppar. Blir den för stabbig kan man ha i lite mjölk.

Skiva köttet lite snett i ca 1-1,5 cm skivor.

Servera med Poppamies Smoky Apple sås

Inspiratör - matochvinbymicke