Fisksoppa

Fisksoppa by hellesmat

Här är en rätt som passar lika bra till vardag som till fest

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 2 personer:
  • 6 små potatisar
  • 300 g kolja
  • 500 g räkor
  • bläckfisk
  • musslor
  • 1 purjolök
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2,5 dl milda matlätt
  • dragon
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Hur man gör

Brödcrunch
Mixa bröd i mixern
Blanda ihop med 1 msk olivolja, salta & peppra
Stek brödsmulorna tills dom blir krispiga
Soppa
Skala räkor och lägg i en skål och salta
Skala potatis och skär i bitar
Skär purjolöken i bitar
Fräs allt i en gryta tillsammans med 1 tsk olja
Häll i vitt vin och låt koka in
Häll i vatten & fiskfond och låt koka i ca 10 minuter
Lägg sen i kolja och låt sjuda ca 10 minuter
Häll på matlätt och smaka av med salt, peppar och hackad dragon
Lägg i räkor, musslor och bläckfisk och låt det bli varmt utan att koka
Servera med crunchet och hackad dragon

Inspiratör

Helle
Helle

Inlagd av

Helen
Hellesmat