Farmers Burger

Smashburger i brioche med stekt ägg, karamelliserad lök, stekta champinjoner, cheddarost och några stänk hetta.

Inspirerande land:

Sverige

Bröd

Brioche

Puck

70% Högrev 30% Beef shortribs

Puckens vikt:

1 x 100 gram

Tillagningssätt:

Smashing

Ost:

Cheddar

Toppings

  • Majonäs (Hellmans eller egengjord)
  • 1/2 karamelliserad gul lök
  • 1 stor stekt skogschampinjon
  • 1 vändstekt ägg
  • Några stänk Habanero Hot sauce
  • Cheddar

Hur man gör

Burgaren är tillagad med smashmetoden, med en fet färs på högrev och shortribs.
Börja med att steka lökem och låt den bli karamelliserad, stek svampen och äggen. Krydda med svartpeppar och salt.
Ge snittytan på brödet en rostning i het panna med fettet från ägg och lök.
Få upp hög värme på pannan och smasha köttet för en bra stekyta. Salta och peppra.
Vänd köttet, krydda och ge några stänk het sås innan osten åker på.
När osten börjar smälta, toppa med blandningen av lök och svamp och montera när osten ser bra ut.

Bygg så här, nerifrån

Bottendel
Majonäs
Stekt ägg
Köttpuck
Ost
Lök/Svamp
Några extra stänk hot sauce
Överdel av brödet

– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Johan
@dining.by.viruskovic

Dessa produkter kan användas till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter