
Freddevidgrillen
Matinspiratör
Inspiratör | Fredrik Svensson
?????̈????? ??? ?????? ??? ?????? ??? ????????? ?????.

60

4

3/5
Dubbelpanerad schnitzel, stekt potatis, rödvinssås och ansjovissmör av Freddvidgrillen

Dessa produkter användes till detta recept
kr1,249.00
Gör så här:
Schnitzel
- Banka ut schnitzeln tills den är ca 0,5 cm tjock, funkar bra att banka med en kavel om man inte har en köttklubba
- Vänd först i mjöl sen i ägg som du vispat med salt och svartpeppar
- Och avsluta med att vända i pank
Råstekt potatis
- Skölj av potatisen
- Lägg i smör i gjutjärnspannan
- Stek tills dom är klara och fått fin färg
- Smaka av med salt & svartpeppar
Ansjovissmör
- Ta fram smöret i god tid så det är mjukt
- Hacka ansjovisen i smått
- Pressa i lite citron
- Hacka persilja fint
- Bland allt i en skål
- Smaka av med salt och svartpeppar
- Tänk på att ansjovisen är salt i sig så var försiktig med saltet
Rödvinssås
- I med smör i en kastrull
- Fräs lök och morot i några minuter. Dom skall inte få färg, bara svettas
- I med tomatpurén, låt fräsa i ca 2 min
- I med råsocker så det karamelliseras
- På med balsamvinäger och i med timjan. Låt koka under locka så det blir som sirap
- På med vinet och låt koka utan lock så det är 1/3 kvar
- På med vatten, soja och kalvfond. Låt koka ner utan lock till hälften
- Silla av
- Red såsen med majsenastärkelse
- Smaka av med salt och svartpeppar
Servering
- Lägg upp på tallrik med en citronklyfta
- Lägg på en klick ansjovissmöret på schnitzeln
- Strö över lite kapris
- Smaklig måltid
Ingredienser för 4 personer:
Schnitzel
4 bitar skinkschnizel
3 ägg
Mjöl
Panko
Salt
Svartpeppar
3 ägg
Mjöl
Panko
Salt
Svartpeppar
Potatis
16 st mellanstora potatisar
Smör
Salt
Svartpeppar
Ansjovissmör
Rumstempererat smör
Lite ask ansjovis
Lite pressad citron
Hackad persilja
Salt
Svartpeppar
Har inga exakta mått då jag gick på känsla.
Rödvinssås
1 st schalottenlöken
1 st morot
1 msk tomatpuré
0,5 msk råsocker
3 st färsk timjankvistar
1 msk koncentrerad kalvfond
1/2 liter rödvin
2 dl vatten
25 g smör
1 dl balsamvinäger
0,5 msk soja
Majsenastärkelse
Salt
Svartpeppar
1 st morot
1 msk tomatpuré
0,5 msk råsocker
3 st färsk timjankvistar
1 msk koncentrerad kalvfond
1/2 liter rödvin
2 dl vatten
25 g smör
1 dl balsamvinäger
0,5 msk soja
Majsenastärkelse
Salt
Svartpeppar
Steg för steg:


