Dubbelpanerad schnitzel, stekt potatis, rödvinssås och ansjovissmör

Dubbelpanerad schnitzel, stekt potatis, rödvinssås och ansjovissmör.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • Schnitzel
  • 4 bitar skinkschnizel
  • 3 ägg
  • Mjöl
  • Panko
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatis
  • 16 st mellanstora potatisar
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ansjovissmör
  • Rumstempererat smör
  • Lite ask ansjovis
  • Lite pressad citron
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Har inga exakta mått då jag gick på känsla.
  • Rödvinssås
  • 1 st schalottenlöken
  • 1 st morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk råsocker
  • 3 st färsk timjankvistar
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1/2 liter rödvin
  • 2 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 dl balsamvinäger
  • 0,5 msk soja
  • Majsenastärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar

Hur man gör

Schnitzel
Banka ut schnitzeln tills den är ca 0,5 cm tjock, funkar bra att banka med en kavel om man inte har en köttklubba
Vänd först i mjöl sen i ägg som du vispat med salt och svartpeppar
Och avsluta med att vända i pank
Råstekt potatis
Skölj av potatisen
Lägg i smör i gjutjärnspannan
Stek tills dom är klara och fått fin färg
Smaka av med salt & svartpeppar
Ansjovissmör
Ta fram smöret i god tid så det är mjukt
Hacka ansjovisen i smått
Pressa i lite citron
Hacka persilja fint
Bland allt i en skål
Smaka av med salt och svartpeppar
Tänk på att ansjovisen är salt i sig så var försiktig med saltet
Rödvinssås
I med smör i en kastrull
Fräs lök och morot i några minuter. Dom skall inte få färg, bara svettas
I med tomatpurén, låt fräsa i ca 2 min
I med råsocker så det karamelliseras
På med balsamvinäger och i med timjan. Låt koka under locka så det blir som sirap
På med vinet och låt koka utan lock så det är 1/3 kvar
På med vatten, soja och kalvfond. Låt koka ner utan lock till hälften
Silla av
Red såsen med majsenastärkelse
Smaka av med salt och svartpeppar
Servering
Lägg upp på tallrik med en citronklyfta
Lägg på en klick ansjovissmöret på schnitzeln
Strö över lite kapris
Smaklig måltid

Inspiratör - freddevidgrillen


Inlagd av - freddevidgrillen