
Nattismat
Mat inspiratör
Inspiratör | Nattismat – Nathalie Teodorson
Älskar mat, bakning och utmaningar! Här delar jag med mig av det jag älskar och hoppas på att kunna inspirera.

60

4

3/5
Chokladmoussebakelse med havtornsbavaroise på sablebotten
Dessa produkter användes till detta recept
Gör så här:
Botten
Blanda snabbt ihop allt till en deg. Kavla ut 3 mm tunt mellan bakplåtspapper. Stansa ut rundlar lite större än mousseringarna. Baka av i ugn på 160° varmluft (175 grader under- och övervärme) ca 15 min. Låt svalna.
Chokladmousse med krisp
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Lägg chokladen i en bunke. Vispa grädden lätt. Koka upp mjölken, dra från plattan och blanda i gelatinet. Häll det över den hackade chokladen och mixa slätt. När blandningen är ca 40 grader, vänd i vispgrädden och vänd ihop till en jämn smet. Klä mousseringar med konditorfolie/plast och fördela 3/4 av moussen i de. Resten av moussen kan du fördela i silikonformar. Frys i minst 2 h.
Montering
Sablébotten
- 75 g smör
- 140 g vetemjöl
- 45 g florsocker
- 15 g kakao
- 1 äggula
- En nypa flingsalt
Chokladmousse med krisp
- 1 st gelatinblad
- 1.75 dl vispgrädde
- 0.75 dl mjölk
- 110 g mörk choklad, hackad (jag använde mig av Lindt Excellence Caramel sea salt)
- 0.5 dl chokladkulor (finns i strösselhyllan)
Havtornsbavaroise
- 75 g havtornspuré
- 2 tsk citronjuice
- 1 dl strösocker
- 1 gelatinblad
- 1-2 äggula (ca 30 g)
- 1 dl vispgrädde
Steg för steg:




