Butterfly Chicken

Butterfly chicken by Rami

Grillad kyckling med BBQ-kryddning är en klassiker på sommarens grillfester. Grilla en färsk kyckling på indirekt värme och pensla med barbequesås då och då. Servera den grillade kycklingen med en fräsch sallad med spenat och silverlök.

Intro

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • 2 hel färsk kycklingar
  • Loot N’ Booty – Gold Star Chicken Rub
  • 2 paket halloumi
  • 350 gram färsk sparris
  • Sallad
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 påse bladspenat (à 150 g)
  • 1/2 – 3/4 dl smulad fetaost
  • 1/2 citron
  • salt och peppar

Hur man gör

1. Sätt igång grillen 175°C, i detta fall Pittboss Navigator.

2. Klipp upp kycklingen längs ryggen med en sax. Vik ut och tryck till så att kycklingen blir utfläkt.

3. Pensla kycklingen runt om med olja.

4. Krydda kycklingen med din favorit rubb, se de jag använde längst ner

5. Lägg sedan kycklingen, utfläkt på grillgallret, så att den tillagas med så kallad indirekt grillning.

6. Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela tomaterna. Skölj och strimla bladspenaten. Lägg upp i en skål eller på ett serveringsfat. Strö över oliverna och fetaosten.

7. Kolla innertemperaturen intill benet, ska vara ca 82°C – ta ut och lägg i aluminiumfolie eller grilla vidare..

8. Grilla nu sparris och halloumi, dessa tar ca: 10 minuter att grilla.

9. Lägg upp kyckling och grönsaker på en eller flera skärbrädor. Pressa över lite citronjuice. Servera gärna med Ädelostcrème

Inspiratör

Rami
RAMI.BBQ.SWE

Inlagd av

Rami
RAMI.BBQ.SWE