Grillad macka med vitlöksbröd

Lyxig variant på grillad macka by Rami

Lyxig variant på grillad macka med vitlöksbröd och skivor av grillad entrecôte, stekt
lök och paprika som fulländas med en het chilidressing.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • • 500 g Entrecote
  • • 5 msk smör
  • • 1 hel vitlök
  • • 1 knippe rosmarin
  • • 1 knippe persilja
  • • 2 skivor surdegsbröd
  • • 2 msk olivolja
  • • 1 röd chili
  • • Salt och peppar
  • Chilidressing:
  • • 1 dl majonnäs av valfri sort
  • • 2 msk chili sås (Skånsk chilisås ”Rostad Habanero” använder Rami)
  • • ½ krm salt
  • • 1 krm svartpeppar
  • • 1 msk Persilja
  • Stekt lök:
  • • 1 Gul lök (stor)
  • • 1 Gul Paprika
  • • 1 Röd chili
  • • Salt och peppar
  • Salad:
  • • Bladspenat
  • • Ruccola

Hur man gör

Blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål, och låt den stå svalt innan servering.
Strimla lök och paprika, och hacka chilin. Skär av toppen på den hela vitlöken.Vid grillen:
Förbered smöret som ska penslas på bröden genom att blanda smör, och persilja i en liten ugnsfast form eller kastrull.
Lägg den hela vitlöken med snittytan nedåt i smörblandningen. Det får gärna stå och bubbla lite på grillen tills det ska användas.
Grilla köttet över direkt värme till önskad stekgrad. Ställ köttet åt sidan, och fräs det sedan snabbt i en gjutjärnspanna på grillen tillsammans med smör, rosmarin och vitlök precis innan du skär upp den.
Stek lök, paprika och chili i smör, och smaka av med salt och peppar.
Pensla brödet med örtsmöret och grilla tills det fått fin färg.
Bre dressingen på brödet och toppa sedan med tunna skivor av köttet, den stekta löken, paprikan och lite bladspenat och ruccola

Inspiratör - Rami Khalil