Rami.BBQ.swe
Food Influencer

Food Influencer|Rami Khalil

A dad who is cooking food for his family and friends. I want to inspire all barbecue enthusiasts out there white some practical and delicious new and old recipes.

80

4

2/5

Vardags pizza men grönskare!

Många tänker att det är bökigt att göra pizza så man väljer att laga något annat. Men med detta recept så är den klar inom två timmar. Smakrik och saftig.

Dessa produkter användes till detta recept

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll över fingervarmt (37 grader) vatten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt 0.5-1 timme. Kavla sedan ut degen till önskad form och lägg på bakplåt.
  2. Gör tomatsåsen: Hälla ner en burk med krossade tomater i en sil, låta vätskan rinna av. Tillsätt olivolja, vitlök, salt, peppar och basilika.
  3. Tänd upp grillen på 300-350, jag använder till fördel min Pellets grill, det går snabbt och ger en mycket god smak av röker.
  4. Skölj och skär ner aubergine och champinjoner. Skala och riv vitlöken samt citron zest över svampen, häll även några droppar olivolja över dem. Lägg ut såsen på den utkavlade degen.
  5. montera nu pizzan men sås, auberginen, svampen och osten.
  6. Tillaga den i ca 3-5 minter.
  7. (valfritt steg)Ta ut pizzan och lägg över lite ruccola blandat med lite ost och svartpeppar.

Ingredienser för 4 personer:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Tomatsås:

  • 1 burkar italienska plommontomater
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 knippe färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Fyllning:

  • 400 g komozzarella
  • 1 förp champinjoner
  • 1 aubergine

Steg för steg:

Sugen på något annat ?

Titta vidare bland våra olika produkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *