Räkröra med stenbitsrom, Räksoppa med sting, Pannacotta med passion

Räkröra med stenbitsrom, Räksoppa med sting, Pannacotta med passion av Freddvidgrillen

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • Räkröra med stenbitsrom
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl cream fraîche
  • 1 näve skalade räkor
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 citron
  • 1 kruka dill
  • 1 burk stenbitsrom 75g
  • 8 st krustader
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Räksoppa med sting
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 fänkål
  • 3 morötter
  • 1 gullök
  • 1 bit rotselleri
  • 1 kruka dill
  • 1 röd chili
  • 3 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 4 msk tomatpure
  • Olivolja
  • Maizenamjöl
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pannacotta med passion
  • 5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 passionsfrukter
  • Mörk choklad

Hur man gör

Räkröran med stenbitsrom
Skala och hacka räkorna, blanda ner i en skål med philadelphiaost, cream fraîche, 1 msk stenbitsrom, finhackad rödlök och dill.
Pressa ner saften från en halv citron.
Blanda, smaka av med salt, svartpeppar och lite cayennepeppar.
Låt stå i kylen och dra till sig.
Lägg upp i krustader, toppa med stenbitsrom, räkor och dill.
Räksoppa med sting
Börja med att skala räkorna.
Hacka lök, morötter, fänkål, rotselleri, dill och chili.
Fräs räkskalen, tomatpuré och grönsakerna du hackat i olja några minuter i en stor kastrull.
Till sätt vinet och vatten.
Låt puttra i 15 minuter. Inte längre då räkorna kan ge en bitter smak.
Sila bort allt så du bara har fonden kvar i en kastrull.
Tillsätt grädden och låt småkoka i 5 minuter.
Tillsätt maizenamjöl och red soppan.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt även cayennepeppar för lite hetta. Men var försiktigt.
Lägg upp en högg med räkor i en djup tallrik, toppa med dill och häll på soppan och servera med hembakat bröd.
Pannacotta med passion
Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad i 5 min.
Under tiden kokar du upp grädde och socker.
Lägg i gelatinbladen och rör runt.
Tillsätt vaniljsocker.
Låt svalna och häll sedan i serveringsskålar.
In i kylen minst 3 timmar.
Toppa med passionsfrukt och riven mörk choklad.
Servering
Servera gärna men färskt bröd, ett gott vin till härligt sällskap

Inspiratör - freddevidgrillen


Inlagd av - freddevidgrillen